Pályáztak

2024.01.04. 11:00

Egyre bővül a fával borított terület hazánkban

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelemmel folytatja az ország fával borított területeinek növelését – tájékoztatott a tárca sajtóirodája.

Magyarország településeinek zöldítéséhez és az ország fával borított területeinek növeléséhez az erdőtelepítéseken túl hozzájárult a harmadik alkalommal meghirdetett Településfásítási Program is, amelynek köszönhetően 10 ezer sorfa állt a vidéki települések rendelkezésére. A programot az Országos Erdészeti Egyesület koordinálta, az erdész szakemberek segítették az ültetéseket a helyi közösségek aktív részvételével. A programban 443 település vett részt, közülük 136 először csatlakozott. Mint arról már beszámoltunk, vármegyénkből Dad, Vértestolna, Kömlőd, Tarján, Mocsa, Várgesztes és Ete jutott ily módon fához az őszi ültetési időszakban. 
Az Agrárminisztérium együttműködésével 2020-ban indult el az „Újszülöttek Erdeje” Program, aminek keretében a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben tett vállalás szerint 2030-ig, minden Magyarországon született gyermek után tíz, de legalább évi egymillió fát ültetnek el. Éves szinten 2022-ig az Újszülöttek Erdeje Program keretein belül az állami erdészeti társaságok összesen 300 hektár erdőt telepítettek. 2023-ban pedig további 150 hektár területen folytatódott a projekt. A program során kizárólag őshonos, elegyes erdőket telepítenek. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában