Hadsereg

2024.01.31. 15:15

Balassagyarmaton is keresi a Honvédség a leendő tatai tüzéreket

Február elsején, csütörtökön a balassagyarmati sportkomplexumban látványos kitelepülésen toborozza a leendő tatai tüzéreket a Magyar Honvédség.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, pár napja harci járművek szállták meg Tatabánya egy pontját. Akkor a Kormányhivatal parkolójában tűntek fel PZH-k, vagyis önjáró lövegek, illetve Gidránok, amiket bárki megcsodálhatott a helyszínen.

Mint később megtudtuk: az "Embert a vasra!" kampány, vagyis az új tatai tüzérek toborzása keretében tűntek fel a járművek, amely kampány még két héten keresztül zajlik. Ebben az időszakban az ország számos pontján fognak feltűnni a nagyvasak, aminek során az érdeklődők testközelből is szemügyre vehetik kívül-belül a csúcskategóriás harci járműveket. 

Ennek köszönhető, hogy a héten Nógrád vármegye második legnépesebb településén, Balassagyarmaton tűnik majd fel a Magyar Honvédség, illetve a tatai dandár. A Nool.hu beszámolója szerint Vincze Zoltán százados, az MH KIKNYP 4. HTK 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda megbízott irodavezetője arról tájékoztatta portálukat, hogy a tatai páncélosdandár február elsején, csütörtökön reggel 8 órától 17 óráig technikai és fegyverzeti bemutatót tart a balassagyarmati sportkomplexumban.

Hozzátette: a helyszínen lesz a PzH 2000 önjáró löveg, a világ egyik legmodernebb harceszköze és a honvédség legújabb fegyverei. Emellett kitelepülnek a salgótarjáni toborzóiroda katonái is, akik elmondják, hogyan lehet bekerülni a tatai tüzérek közé. A toborzással kapcsolatos további információk elérhetőek az alábbi linken. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában