Gyűjtés

2023.12.12. 06:55

Aludobozokból szépül Pilismaróton a tanösvény és a római kori őrtorony környezete

Decembertől a nemes cél érdekében újraindul az alumínium, illetve konzervdobozok gyűjtése a Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület (DUNAKÉKE) jóvoltából – olvasható a szervezet közösségi oldalán.

Walczer Patrik

Mint ismert, a Pilismarót és a helyi, illetve térségi turizmus fejlesztéséért, egészségmegőrző, természet- és környezetvédelmi tevékenységek elősegítéséért, valamint támogatásáért dolgozó szervezetnek az új hulladékgazdálkodási rendszer bevezetését követően június 21-én szüneteltetnie kellett az alumíniumdobozok átvételét. Ám az egyesület tagjai már akkor ötletelni kezdtek arról, hogy nem lenne szerencsés abbahagyni a tevékenységet. Döntésük részben azzal is magyarázható, hogy a helyi utcákon, de akár a természetben, a környékbeli, népszerű természeti képződményeknél, turistautak mentén is számtalan eldobált dobozzal találkozhatunk. Éppen ezért keresték a lehetőséget a további gyűjtésre.

Most közzétették azt is, hogy az eddig bevált gyűjtőpont továbbra is a Heckenast Gusztáv Községi Könyvtár udvarán lesz, egyébként a tervek szerint a kulturált gyűjtés céljából tárolót is fognak készíteni. Akinek nincs lehetősége elvinni a könyvtárhoz a dobozokat, azok továbbra is írhatnak üzenetet az egyesületnek a Facebookon, vagy segítséget kérhet a 30/179-58-86-os telefonszámon.

Egyébként azt is megírták, hogy a leadott dobozokból összegyűlt összeget a Herkules-tanösvény, illetve a Pilismaróton található római-kori őrtorony környezetére szeretnék fordítani, ahol számos elvégzendő feladat van. A szervezet a legutóbbi bejegyzésében egyébként arról is beszámolt, hogy a jövő évre tervezett elektronikaihulladék-gyűjtésről előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában