Hajléktalanul

2023.12.05. 06:35

Sátrával együtt tűnt el a komáromi áruház parkolójában élő Magdi néni

Még az operatív törzset is összehívták a szociális intézményekkel, a rendőrkapitánnyal és a Tesco igazgatójával, hogy megoldást találjanak a lakhatására annak a néninek, aki a komáromi bevásárlóközpont parkolójában élt egy sátorban. Ám a 84 éves Magdi nénit hetek óta senki nem látta.

Kemma.hu

Megoldódhatott annak a néninek a lakhatási problémája, aki 2023 tavaszán bukkant fel a komáromi TESCO parkolóban. Erről a Bors számolt be, akik Komárom önkormányzatát is megkeresték. Mint megírtuk: a 84 éves Magdi néni április környékén költözött ki a komáromi TESCO parkolóba. A néninek fiatalok és járókelők segítettek, majd a cirkusztól egy sátrat is kapott. Hónapokig élt a néni a parkolóban lévő sátorban, az elmúlt napokban azonban nyoma veszett.

Többször megírtuk, hogy az elmúlt hónapokban rengeteg segítséget kapott helyi fiataloktól, szociális intézményektől és az önkormányzattól is, a néni azonban hajthatatlan volt. Nem akart hajléktalanszállóra és idősek otthonába sem menni, önálló lakást szeretett volna. A könyörtelen hideg és eső azonban kényelmetlenül érintette őt: a sátra beázott, az orkán erejű szél pedig szétfújta a ruháit. Ez kényszeríthette arra, hogy feladja és elköltözzön a parkolóból, azt azonban senki sem tudja, hogy hová ment.

Az önkormányzat is próbált segíteni Magdi néninek: felajánlottak neki helyet a hajléktalanszállóban és az idősek otthonában is, de a hölgy nem akart elmenni egyik helyre sem. Saját, önálló lakást szeretett volna, ahol senki sem háborgatja. A néni eltűnésével kapcsolatban a Bors megkereste a város jegyzőjét is. Úgy tudják, hogy megoldódott a helyzete a néninek és elköltözött, de pontosan nem tudják, hogy hová ment. Remélik, hogy jó helyen van, biztonságban.

– Mi sok mindent felkínáltunk neki, amiket nem fogadott el, a hidegben azonban az élete került veszélybe – mondta a Borsnak Dr. Baksa-Ströcker Renáta, Komárom jegyzője. A jegyző azt is kiemelte, hogy már operatív törzset hívtak össze a szociális intézményekkel, a rendőrkapitánnyal és a Tesco igazgatójával, hogy megoldást találjanak a néninek, hiszen a hideg közeledtével már nem maradhatott egy szál sátorban.

– Mire az operatív törzs összeült, elment onnan, nem tudjuk, hogy hova, biztos talált menedéket magánúton. Nem tudunk róla konkrétat, de keressük, mert szeretnénk őt biztonságban tudni. Nagyon reméljük, hogy most jó helyen van és megoldódott az élete, de fel vagyunk rá készülve, hogy ha újra felbukkan, akkor ismét felkínáljuk neki az adott lehetőségeket – tette hozzá Dr. Baksa-Ströcker Renáta, akinek reményében egy ország osztozik, hiszen mindenki aggódott a parkolóban élő néniért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában