Segítség

2023.05.26. 17:30

Sokan becsapták és kihasználták: erre vágyik a komáromi parkolóban élő Magdi néni

Legalább februártól él az utcán Magdi néni az egyik komáromi áruház parkolójában. Sátrat is csak egy hete kapott.

G.D.V.

Ahogy egyre többet megtudunk a 84 éves Magdi néniről, annál jobban elszörnyedünk és azt kérdezzük, hogyan bírta ki az idős nő az elmúlt hónapokban. Mint arról korábban mi is beszámoltunk: hetekig élt a 84 éves idős beteg Magdi néni egy sátorban az egyik komáromi nagyáruház parkolójában. Komáromiak és észak-komáromiak közösen igyekeznek segítenek neki otthont találni.

Ebből a folyamatból kiveszi a részét a Tesco is. Ahogyan korábban Nagy-Peidl Adrien, a Tesco külső kommunikációs menedzsere a Kemma.hu-nak elmondta az áruház vezetője felvette a kapcsolatot az illetékes szervekkel, hogy közösen mielőbb lakhatást találjanak az asszonynak. Legfrissebb információink szerint azonban ennél sokkal többet is tett. Magdi néni februárban tűnt fel az áruház környékén, a vezető pedig már akkor is rendszeresen vitt neki meleg kávét és elemózsiát. Most sem telik el úgy nap, hogy ne nézne rá az idős nőre. Úgy tudjuk, hogy már a családsegítőkkel is felvette a kapcsolatot. 

Azt is megtudtuk, hogy Magdi néni hónapokig a padon ülve töltötte a napot, ha esett az eső, behúzódott a tető alá. El se tudjuk képzelni, hogyan bírhatta ki a téli hidegben. Sorsa akkor fordult kicsit jobbra, amikor az áruház mellé egy hete egy vándor cirkusz érkezett. Az egyik artista ugyanis felfigyelt az idős nőre és beszédbe elegyedett vele. Megismerve Magdi nénit azonnal cselekedett és vett neki egy sátrat, hogy legalább valami kis fedél legyen a feje felett. 

A sátorra aztán már mások is felfigyeltek és így került ki az idős nő története a közösségi oldalra. Ahogyan azt megírtuk, a komárnoi Nagy Ernest sietett Magdi néni segítségére, aki már új személyi igazolványt is csináltatott a néninek. 

– Magdi néninek magyar és szlovák banknál is van számlája, ugyanis mindkét országból érkezik neki egy kis nyugdíj. Mivel február óta nem vette fel a pénzt, így összegyűlt annyi, hogy egy kis szerény lakást tudjon bérelni. Egyelőre még keressük neki a megfelelő szállást, de két kérése van a néninek. Az egyik, hogy mindenképpen a magyar oldalon szeretne maradni, lehetőleg Komáromban. Illetve, hogy nem akar mással közösen lakni. Ugyanis elmondása szerint már nagyon sokan becsapták és kihasználták – magyarázta Ernest, aki hétfőn orvoshoz is elviszi Magdi nénit. Ugyanis sikerült megtalálnia a háziorvosát Szlovákiában. Mint kiderült, már tíz éve nem volt vizsgálaton. 

– Sokan mennek oda mostanában Magdi nénihez, hogy segíteni akarnak neki, de ez nem így működik. Ezt az idős hölgyet már nagyon sokan becsapták, kisemmizték, talán verték is. Először beszélgetni kell vele, ki kell alakulnia a bizalmának felénk. Ahogy többször találkozunk és beszélgetünk kezd megnyílni nekem. De egyértelmű, hogy nem teljesen tiszta a feje. Van, hogy arról beszélt, hogy a kommunisták üldözik. Ezért nem lehet teljesen magára hagyni. Az biztos, hogy rendszeresen rá fogok nézni akkor is, ha már meglesz a kis lakása is. És azt szeretnénk, ha a családsegítőtől is naponta kimennének hozzá – szögezte le Ernest. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában