Felhívás

2023.12.30. 16:18

Nemcsak Tatán tilos tűzijátékozni: a lovak miatt vezettek be tilalmat ezeken a helyeken

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok és valamennyi telephelye környékén tilos a petárda és tűzijáték használata.

Kemma.hu

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtoknál és telephelyein sem lehet durrogtatni

Forrás: Kisalföld

Fotó: Mészáros Mátyás

Csütörtöktől vásárolhatóak a tűzijátékok és december 31-én este hat óra illetve január 1-jén reggel hat óra között használhatóak fel az úgynevezett harmadik osztályba sorolt tűzijátékok, pirotechnikai eszközök. Van azonban, ahol tilos ezeket használni. és most nem csak Tata nagy részére gondolunk, ahol a vadludak védelmében évekekkel ezelőtt megtilották ezek használatát. 

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok hivatalos közösségi oldalán osztotta meg, hogy a petárda és a tűzijáték használata tilos valamennyi telephelyük környezetében! Használatuk minden esetben rendőrségi feljelentést von maga után. A Ménesbirtok és a telephelyek az alábbi helyszínen találhatóak:

  • Ménesudvar​​ Bábolna, Mészáros út 1.
  • Csikótelep:​​ 2943 Bábolna, hrsz. 023/1.
  • Ölbő-pusztai Ménes: 2945 Tárkány, hrsz. 0546/1.,
  • Ölbő-pusztai Csülökcsárda előtti tóparti terület
  • Dióspusztai Ménes:​ 2890 Tata, Dióspuszta 1.

Mint ahogy korábban írtuk, Tatán Csendes szilvesztert tartanak, a tűzijátékozókat járőrszolgálat figyeli majd. 

Egy 2018-ban indult civil kezdeményezés nyomán született rendelet értelmében Tatán november 1. és február 28. között nem lehet használni a 2-es és a 3-as besorolás alá eső pirotechnikai eszközöket. Ezzel a korlátozással szeretné megvédeni a város az Öreg-tavon telelő vadludakat.

Fontos tudni mindemellett, hogy petárdát továbbra is tilos birtokolni és felhasználni! Aki a tilalom ellenére petárdázik, szabálysértést követ el és százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A felrobbanó petárda rendkívül súlyos, akár maradandó sérülést, a végtagok roncsolódását, csonkolódását, a hallás tartós károsodását is okozhatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában