Védjük őket!

2023.12.29. 15:20

A rendőrség és a madárvédők együtt kampányolnak a csendes szilveszter mellett +videó

A Magyar Madártani Egyesület (MME) vármegyei csoportja és a tatai rendőrök együtt kérik, hogy ne durrogtasson Tatán senki.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalára ezúttal egy, az Öreg-tó partján készített videó került ki. Ebben Musicz László, az MME vármegyei csoportjának tiszteletbeli elnöke beszél arról, hogy az elmúlt években milyen hatásos volt a tűzijáték tilalom Tatán, illetve, hogy miért is volt rá szükség. Kiemelte, hogy ez a világon az egyedüli olyan tó, ami egy város közepén van és télen a telelőmadarak tízezreinek ad menedéket. Hozzátette: volt olyan, hogy egy GPS jeladóval ellátott lúd a szilveszteri tűzijátékozás miatt az alföldig menekült. 

A vadludak védelméhez a rendőrség is csatlakozott. Rieder Roland, rendőr alezredes, a Tatai rendőrkapitányság rendészeti Osztályának vezetője elmondta, hogy plusz rendőröket biztosítanak szilveszterkor. Illetve csatlakoztak a tatai Csendes Szilveszter kampányhoz, ahol hivatásos és polgári természetőrök mellett a rendőrök is járőrözni fognak, hogy megelőzzék a durrogtatásokat. Hozzátette: a rendőrség a vadludakkal van!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában