Adventi gondolatok

2023.12.24. 16:00

Mint kisgyermekként az édesanyánkhoz, úgy kell Istenhez fordulnunk

Takács Ferenc, a Komáromi Római Katolikus Egyházközség plébánosa tartott előadást a Jókai Mór Városi Könyvtárban Mert szükségünk van rá! címmel – adta hírül a komarom.hu. Az eseményen Vajda Bence alpolgármester is részt vett.

Körtvélyfáy Dina

Takács Ferenc atya

Forrás: Komárom/Facebook

Takács Ferenc előadásában elmondta, hogy az adventi időszak lényege az lenne, hogy arra az Istenre irányítsuk figyelmünket, akire szükségünk van, és akinek szüksége lenne ránk. 

– Úgy tűnik, a mai, modern kor embere elveszítette az értékek hierarchiáját, amelynek következtében minden érték egymás mellé került, és az ember hajlamos elbújni az egymás mellé helyezett értékek között – fogalmazott Takács Ferenc. – Ennek szüleménye, hogy nincsenek olyan értékeink, amikhez igazodni tudunk és nem tudjuk a számunkra legjobb, legfontosabb értéket választani. 

Takács Ferenc hozzátette: ahogyan gyermekkorunkban édesanyánkhoz fordultunk segítségért, ha betegek lettünk, vagy fájt valami, úgy kellene felnőttként Istenhez fordulnunk segítségért, mert ez hozza el számunkra a gyógyulást. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában