Készül már

2023.12.16. 14:40

Megkezdték az esztergomi hulladékudvar építését

November 15-én rakták le az esztergomi új hulladékudvar alapkövét. A MOHU ezzel az ilyen létesítmények országos sorában az elsőt ünnepelte akkor. Ma Hernádi Ádám polgármester arról írt közösségi oldalán, hogy megkezdődtek a munkálatok az ipari parknál lévő területen.

Pöltl Zoltán

Már dolgoznak a markológépek az esztergomi hulladékudvar építkezésén

Forrás: Hernádi Ádám/Facebook

Mivel jövő tavaszra ígérték az esztergomi hulladékudvar átadását, a munkálatokat máris elkezdték a város külterületén lévő helyen. A polgármester Facebook-oldalán így tudósított a fejleményről: „Elkezdődtek a földmunkák a MOHU esztergomi hulladékudvarának építkezésén. A korszerű létesítmény várhatóan 2024 májusától várja városunk és térsége lakosságát. A hulladékudvar-rendszer fejlesztésének célja az újrahasznosítás növelése, a lerakás csökkentése és környezetünk megóvása.” 

Az alapkőletételnél bemutatták a létesítmény látványterveit
Forrás: Hernádi Ádám/Facebook

A november 15-ei átadón az is elhangzott, hogy 4000 négyzetméteres alapterületen kialakítandó létesítményt lakosságbarát központúra tervezték, így könnyen megközelíthető lesz. A MOHU képviselője akkor hozzáfűzte, hogy az esztergomi hulladékiudvar hetente minimum 48 órás nyitvatartással várja a lakosságot, ahol lakcímkártya felmutatásával lesz leadható a hulladék. A hulladékfajták között említették a lejárt szavatosságú gyógyszereket, az elemeket, az elektromos, elektronikai eszközöket, a sütőolajat, a festékeket és hasonló folyadékokat, az utógumikat, a nagyméretű csomagolóanyagokat és a hungarocellt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában