Együtt

2023.12.31. 19:54

Kortalan találkozó

Csúcsszuper! Ismét gyerekek vagyunk – így örvendezett az egyik nagymama Tatán a Vaszary iskolában, ahol a vármegyei önkormányzat összehozta az időseket és a fiatalokat egy mosolygós, játékos időtöltésre.

Kemma.hu

Több százan gyűltek össze a Generációk találkozása elnevezésű rendezvényen, amelynek célja a korosztályok közötti kötelékek erősítése volt. A szellemi és a játékos sportvetélkedőben egyaránt vegyes csapatok vettek részt, s mint kiderült, együtt többre jutottak. A 84 éves epöli Tanka Lászlóné például ifjakat megszégyenítően rúgott célba a focilabdával. A kisunokám treníroz, egy nagyinak mindent tudnia kell – összegezte szerényen sikere titkát. 
A vármegyei értéktár kincseit feldolgozó szellemi vetélkedőben az akasztófás játéktól az activity-ig terjedt a repertoár, míg a tornateremben többek között íjászkodni, célba rúgni és dartsozni is lehetett. 

Valamennyi játékos csapat könyvekkel gazdagodott, és belépőket nyertek vármegyénk izgalmas turisztikai helyeire, amelyeket Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Romanek Etelka alelnök adtak át.  Jutott idő a kortalan csoportok kulturális műsorára is, majd Jászberényi József gerontológus az időskor tartalmas megéléséről tartott közvetlen hangvételű előadást. A Made in Hungária vastapssal jutalmazott musical előadásával ért a csúcspontra és zárult le a rendezvény.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában