Modern

2023.12.26. 08:17

Korszerűbb lesz a közvilágítás Tokodaltárón

A villamosenergia árának emelkedése miatt az önkormányzat tervet készíttetett a településen működő közvilágítási rendszer korszerűsítésére – közölte Petrik József polgármester.

Kemma.hu

A tájékoztató szerint a község vezetése energiatakarékos, LED-es izzókkal fogják kiváltani a meglévő, elavult lámpatesteket. Az elkészült terv alapján a kivitelezésre vonatkozóan árajánlatokat is bekértek, a legkedvezőbbet a tatai székhelyű Fénysport Lux Kft. nyújtotta be. A helyi képviselő-testület megvitatta az ajánlatokat és döntöttek arról, hogy az említett céget nettó 22,28 millió forint + ÁFA vállalkozási díj ellenében megbízzák a meglévő hálózat korszerűsítésével. 

Petrik József azt is közölte a lakossággal, hogy a vállalkozási díj tartalmazza valamennyi lámpatest cseréjét – ami összesen 264 darab 8 LED-es, továbbá 46 darab 16 LED-es lámpatestet jelent –, a jelenlegi lámpák leszerelését, az új lámpák felszerelését a meglévő tartószerkezetekre, a bekötést, valamint a kiviteli terv elkészítését. A korszerűsítést a szerződés szerint február 29-ig végzik el és 450 forint/lámpatest/év vállalkozási díjért szintén az említett cég lesz az üzemeltető.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában