Programok

2023.12.27. 09:52

Jég veled 2023! Esztergomban megadják a módját az óévbúcsúztatásnak és az új év első napjának

December 23-án kézműves vásár volt a város főterén, délután a gyerekek kedvenc popegyüttese, az Alma zenekar adott koncertet a nagyszínpadon. A karácsony előtti napok programkavalkádja után, egészen az új év első napjáig a Széchenyi téren is lesznek programok. A fő attrakció a jégpálya és a színpadon fellépő zenészek, énekesek produkciója lesz.

Pöltl Zoltán

Esztergomban a két ünnep között is vár mindenkit a főtér

Forrás: 24 Óra

Fotó: P.O.Z.

Szenteste után ideiglenes csöndbe borult az esztergomi főtér, hogy aztán a szilveszter előtti és szilveszteri egyre zajosabb, papírtrombitázós, tülkölős és bizonyára így-úgy durrogtatós utolsó pár nap is elérkezzen. A jégpálya a két ünnep között is üzemel majd.

Az esztergomi lakcímkártyával rendelkezők kedvezményesen vehetnek jegyet, illetve bérletvásárlásra is lesz lehetőség. A jégpályánál minden méretben lehet korcsolyát bérelni. 

December 29-én délután 4 órai kezdettel a Kapcsolatok Házában társasjátékos előszilvesztert tartanak kicsiknek és nagyobbaknak. Az év utolsó napján 21 órakor kezdődik a híres esztergomi szilveszteri mulatság a főtéren, ahol DJ Tommy Slow lesz a lemezlovas, aki egészen hajnalig pörgeti majd a zenéket. Az Esztergomi Adventi Vásárra a belépés ingyenes, a jégpályát viszont belépőjegy, illetve bérlet megvásárlásával lehet használni. 

Január 1-jén – stílszerűen – a Másnaposok bulija várja a megfáradt, de még mindig lelkes közönséget, 19 órától a Tűzkerék XT blues-rock banda a Rugby Club Hostelnél, ahol két vendégformációval, az Anyám Borogass és az IQ80 nevű együttesekkel közösen szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Jó hír: erre a koncertre is ingyenes lesz a belépés. 

A két ünnep között az esztergomi főtéren megtalálható lesz a jégpálya. A városházi újság tájékoztatása szerint a valódi jéggel bíró pálya január 7-én zár be, illetve a hét minden napján estig várják a csúszkálni vágyókat. Hétfőtől csütörtökig 16-tól 20 óráig, pénteken 16-tól 22 óráig, szombaton 10-től 13 óráig majd 14 és 16 óra között, végül 17.30-tól 22 óráig lehet korizni. Vasárnap pedig 20 óráig lesz nyitva a pálya. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában