Szórakozás

2023.12.17. 16:19

A curling volt az egyik fő attrakció az esztergomi jégpályán +videó

Lelkes „elsőbálozók” próbáltak szerencsét az esztergomi jégpályán a december 17-ei curling bemutató alkalmával. Tudjátok, arról a sportról van szó, ahol egy dinnye nagyságú kavicsot kell a jégen becsúsztatni a fagyott vízre rajzolt körök – lehetőleg – legbelső részébe, közben pedig ilyen nyeles kefékkel lehet egyengetni, irányítani a csúsztatott kő útját.

Kemma.hu

Sokan próbálták ki a curling-et a jégpályán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pötl Zoltán

A Magyar Curling Szövetség (MCSZ) instruktorai december 17-én délután tulajdonképpen mindent megtettek, hogy a fent említett merész vállalkozókedvűek elsajátítsák az egyik legfurább téli sport, a curling (ejtsd: körling) fortélyait. A feladat láthatóan nem volt könnyű, aki inkább csak sportközvetítésből ismerte a curlinget, az azt tapasztalta, hogy ehhez a jeges sporthoz nagyon sok minden kell, mire az ember pontosan oda tudja siklatni azt a hatalmas követ, ahova szeretné, és közben persze nem taknyol el a jégen.

 Az MCSZ két instruktora két csúsztatás között elárulta, hogy a hivatalos curling pálya jóval hosszabb, mint amit most a bemutató során az esztergomiak láthattak, illetve ugyancsak fontos a pálya jégfelületének teljesen egyenletes, tökéletesen vízszintes volta. Az első nehézségek ellenére az Esztergomi Adventi Vásáron a curlinget kipróbálók közül aztán egyre jobban belelendültek, végül olyannyira, hogy két-két fős csapatokat alkotva meg is mérkőztek egymással.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában