Alma együttes

2023.12.23. 18:27

Hózáporban is hatalmasat bulizott Esztergom az Alma együttes koncertjére

Három emlékezetes slágerük, a Mennyi selymes puhaság, a Nád a házam teteje és a Ma van a szülinapom című blockbusterek, valamint egy veretes karácsonyi blokk állt műsora vezérsíkjaként, amikor az Alma együttes december 23-án fellépett az Esztergomi Adventi Vásáron. A 27 évvel ezelőtt alakult formáció már többször lépett fel Esztergomban sikerrel, így mintha haza érkeztek volna, úgy muzsikáltak és kaptak tapsot a főtéren felállított színpadon.

Kemma.hu

A közönség a hózápor ellenére is kitartott a remek elődáson

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Ma talán nem mindenki tudja, de az Alma együttes az első években felnőtteknek szóló megzenésített versekkel lépett fel. Ez a trend változott meg, mégpedig a gyerekeknek szóló dalok irányába, s így most már hosszú évek óta tulajdonképpen gyerekdalokból áll repertoárjuk. Ezzel együtt számaikat a gyerekeiket koncertekre elkísérő szülők, rokonok is szeretik és együtt éneklik velük. A zenekar a frappáns dalszövegek és fogós dallamok mellett humorágyúkkal is bombázza közönségét, mely alapvetően a frontember ebbéli beállítottságának és empátiájának köszönhető.

Ezúttal is így történt, amikor Buda Gábor a show elején megkérdezte a gyerekektől, hogy amikor a Mikulás jött, akkor ki vallotta be, hogy tulajdonképpen egész évben rosszcsont volt. A gitáros-énekes mellett a szaxofonos, fúvóshangszeres, billentyűs Mits Marci és a basszusgitáros, hegedűs Berkesi Alex állt december 23-án az esztergomi színpadon.

Nem túlzás állítani, hogy egy rég nem tapasztalt hózápor fogadta az Alma-koncert közönségét, gyerekeket és felnőtteket, de mindannyian olyan tántoríthatatlanul állták a havat, hogy azt még a komoly rockmanézsok pankrátor rajongói is megirigyelhették volna. Mits Marci a buli előtt elárulta, hogy természetesen már léptek fel hasonlóan szélsőséges időjárási viszonyok között, de ha úgy látták, hogy az égi áldás már túl sok, egész egyszerűen felhívták a fedett színpadra a gyerekeket, hogy ne ázzanak meg. Az együttes minden más viselt dolgáról az almazenekar.hu oldalon lehet bővebben olvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában