Rangsor

2023.12.20. 07:00

Javult a vármegyei technikumaink átlagos teljesítménye

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ közzétette a technikumok 2024-es TOP 100-as rangsorát, amelyből kiderül, hogy a komáromi Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum a 41., a tatabányai Bánki Donát-Péch Antal Technikum az 58., az esztergomi Bottyán János Technikum pedig a 82. helyen áll.

Körtvélyfáy Dina

A képzéstámogató központ listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. A rangsor az adatok rendelkezésre állása függvényében 2023-as (például beiratkozó tanulók 8. évfolyamos érdemjegyei, bemeneti kompetenciamérés, érettségi eredménye) és 2022-es adatok (SZIR-STAT digitális eszközhasználatra vonatkozó adatai) felhasználásával készült – olvasható az IKK honlapján.

Profi oktatók
"Ez az eredmény nem jöhetett volna létre az elkötelezett, profi oktatóink és az iskola működését segítő kollégák munkája nélkül. Köszönjük továbbá a TSZC támogatását, akik stabil alapot biztosítanak a folyamatos fejlődésünkhöz. A jövőben is szeretnénk a megye középiskolái között kiemelt szerepet betölteni és a következő években országos szinten is előbbre lépni" – kommentálták a hírt az idén fennállásának 80. évfordulóját ünneplő komáromi Széchenyi Facebook-oldalán.

A rangsor összeállítása hat összevont mutató – a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága – alapján történt. A végeredményt az egyes mutatók normalizált skálán elért pontszáma adta.

A technikumi rangsorban szereplő intézmények átlagos teljesítménye 2024-ben összességében javult a 2023-as rangsorhoz képest – jegyzik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában