Szívmelengető

2023.12.14. 20:13

Értékes ajándékot kaptak a szent ágotások: több száz nehéz sorsú gyereket tettek boldoggá

Csaknem háromszáz gyermek arcára csalt mosolyt a vármegyei önkormányzat rendezvénye.

Wágner Zsanett

Dr. Dombi Péter és Popovics György az ajándékozottak körében

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.

Kétszáz matricáskönyvet, hetven társasjátékot és harminc vármegyekönyvet adtak át csütörtökön a vármegyeházán. A rendezvényen Popovics Györgytől, a vármegyei közgyűlés elnökétől az identitás program keretében készült ajándékokat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Komárom-Esztergom vármegyei lakásotthonaiban és nevelőszülőknél élő gyermekek kapják. 

Dr. Dombi Péter, mint a Segítség a Gyermekekért Közösség tagja kereste meg Popovics Györgyöt, hogy csatlakozzon idén ehhez a kezdeményezéshez, mely gondolat már az elnök fejében is megfogalmazódott. 

Így született meg tegnap az összefogás és a rendezvény a megyeháza első emeleti dísztermében. A rendezvényen levetítették a megyei értékeket bemutató kisfilmet, összesen 213 van Komárom-Esztergomban. Az átadott matricáskönyv ezekből tartalmaz sokat és népszerűsítik a vármegyei kincseket. Az elnöki köszöntő után a jelenlévő szent ágotás gyerekek és a szolgáltató vezetői, valamint a nevelőszülők a helyszínen ki is próbálták a játékokat és a szaloncukorból is sok fogyott. 

Az eseményen, melyre 12 gyermek érkezett nevelőszülőkkel, részt vett Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Kovács Anita, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Komárom-Esztergom vármegyei területi igazgatója, valamint Kuthy Szakács Anita, a szolgáltató vármegyei nevelőszülői hálózatvezető. 

A résztvevők egytől egyig megállapították, hogy mind a szeretet, mind az önzetlen ajándékozás, mind pedig a csillogó gyermekszempárok is igazi értéket képviselnek, ennek okán pedig még inkább szeretetteljes lett a rendezvény. 

Az idén a megyei identitás pályázatnak köszönhetően társasjátékot és matricáskönyvet készített a vármegyei önkormányzat, melyek alkalmasak arra, hogy a gyermekvédelmi szolgáltatóhoz tartozó fiatalok karácsonyát még meghittebbé tegyék. A Segítség a Gyermekekért Közösség évek óta segíti adományok gyűjtésével a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató működését és a hozzájuk tartozó lakásotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekeket. Vármegyénkben 280 gyermek tartozik hozzájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában