Advent

2023.12.25. 11:00

Aranyérmes bejglikkel hangolódtak a karácsonyra a kesztölciek

Kézműves termékekkel teli vásárral, hangulatos mesejátékkal, meghitt gyertyagyújtással és élőzenével ünnepelték Advent második vasárnapját Kesztölcön, a művelődési ház udvarán.

Kemma.hu

Az intézmény udvarán kora délután kezdődött el a program, ahol a Kesztölci Kiserdei Óvoda Szülői Munkaközösségének jótékonysági játékvására, az IRMÁK Nonprofit Kft. lakóotthonaiban élők jótékonysági vására is fogadta az érdeklőket. Salánkiné Radovics Mónika fonott kosarakkal, Kara Katalin Karácsonyi plüss manókkal, Antal-Simonek Mária goblenekkel érkezett, a Szabó méhészet mézet és viaszgyertyákat hozott, Kállai Anna kézműves csokoládé hópelyhekkel jött a vásárra. Az Erdészházban Mihov-Pánczél Mariann ékszereket, Deák Anikó festményeket és egyedi tervezésű táskákat árult, valamint szintén az Erdészházban berendezett karácsonyi háttér előtt közös fényképeket lehetett készíteni a mikulással.

A helyszínen az Erika Cukrászda révén többek között réteseket, habkarikákat és bejgliket is lehetett vásárolni. Kürtöskalács és lángos mellett a Szivek Pince borait, illetve forró teát is fogyaszthattak a jelenlévők. A cukrászda a közelmúltban sikert is elért: aranyérmes lett a bejglijük.

Eközben a művelődési házban a Mikulás színház ingyenes Mikulás és Karácsonyváró zenés mesejátékkal kedveskedett a kisgyermekes családoknak. Az előadás végeztél meg is érkezett a Mikulás a vásárba, ahol szaloncukrokat osztogatott, majd meggyújtotta az adventi koszorú első és második gyertyáját. A program végén Kara Dávid, vagyis öcske gitározott, az előadó a helyszínen Die ÁdventFater MuzikSensation névvel spontán létrehozott egy együttest is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában