Óvatosan!

2023.12.07. 11:20

Áramellátási hiba miatt nem működik Tatabánya két fontos forgalomirányító jelzőlámpája

Áramellátási hiba miatt Tatabánya két fontos pontján nem működik a forgalomirányító jelzőlámpa.

Kemma.hu

Forrás: Tatabánya Megyei Jogú Város/Facebook

Tatabánya Megyei Jogú Város hivatalos közösségi oldalán hívta fel a lakosság figyelmét, hogy az Erdész utca – Dózsa György út kereszteződésében, továbbá a Szent Borbála Kórház melletti gyalogátkelőhelynél található forgalomirányító jelzőlámpa áramellátási hiba miatt múlt hét csütörtök óta nem üzemel.

Mint írják, az E.ON Zrt. megvizsgálta a hibát, amelynek során kiderült, hogy az áramkimaradást egy zárlatos földkábel okozza. Az áramellátás biztosításához új mérőhely kialakítása, valamint új földkábel lefektetése szükséges, amelynek műszaki felülvizsgálata folyamatban van. A Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai folyamatos egyeztetés mellett dolgoznak a hiba mielőbbi elhárításán.

A hivatal kérelmezte az útfelügyeletnél a figyelmeztető táblák, illetve sárga figyelmeztető lámpák kihelyezését az érintett kereszteződésben. A hiba elhárításáig kérik a lakosságot, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen az említett szakaszon, különös tekintettel a jelenlegi hóhelyzetre.

A hóhelyzet miatt a T-Busz járatai késésekkel járnak, Síkvölgyön a 6, 16 és 26-os buszok pedig egyáltalán nem közlekednek a rendkívüli időjárásnak köszönhetően. A szakemberek azt ígérik, délutánra állhat helyre a forgalom Tatabányán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában