Téli időjárás

2023.12.07. 09:25

Így dolgozik Tatabánya a hóhelyzet javításán

Tegnap este óta Tatabányán (is) nagy intenzitású a havazás, eddig körülbelül 15-18 cm hó hullott le a városban. Az időjárási körülményekre reagálva a T-Szol Zrt. este kilenc órakor kezdte meg városszerte a főútvonalak tisztítását.

Kemma.hu

Tatabánya Megyei Jogú Város közösségi oldalán tudatta az emberekkel a hírt, hogy a hajnali óráktól kezdve 14 jármű folyamatosan takarítja az utakat és járdákat, melynek során a hótolás és a sózás egy időben zajlik. Ennek köszönhetően az utak közlekedésre alkalmasak.

A mellékutak takarítása is folyamatos, de azok teljes tisztítása csak a délutáni órákban tud megvalósulni. A Szőlőhegy útjainak takarítása a balesetveszély miatt csak világosban lehetséges, így azon a területen is hamarosan megkezdődnek a munkálatok. A járdák, gyalogátkelőhelyek, lépcsők, terek takarítását kézi erővel egyidejűleg 60-70 fő végzi. A vállalat folyamatosan kapcsolatban van a T-Busz irányítóival, így az esetlegesen felmerülő kisebb fennakadásokat 10-15 perc alatt tudják kezelni.

Az olvadó hó súlya miatt sajnos sok fa kidőlt a városban, az ágak az utakra, járdákra estek, ami akadályozza a munkát, de ezeket is igyekeznek mihamarabb elhárítani. 

Kérik, hogy a lakosság türelmesen, óvatosan, egymás biztonságát is szem előtt tartva közlekedjen. Mint írják, a T-Szol Zrt. nagy erőkkel dolgozik annak érdekében, hogy a folyamatos havazás ellenére a városban minél gördülékenyebb és biztonságosabb legyen a közlekedés.

Tatabányán egyébként olvasóink, valamit a helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője, Gál Csaba szerint is kihívásokkal küzdöttek, ugyanis számos helyen okozott gondot például az utak állapota. Mindemellett volt olyan útszakasz, ahol a tömbházak közül szinte lehetetlen volt kihajtani, de az is előfordult, hogy átlagemberek segítettek egymáson, miközben helyi brigádok, útkarbantartók haladtak el mellettük teljes nyugalomban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában