Téli időjárás

2023.12.07. 09:25

Így dolgozik Tatabánya a hóhelyzet javításán

Tegnap este óta Tatabányán (is) nagy intenzitású a havazás, eddig körülbelül 15-18 cm hó hullott le a városban. Az időjárási körülményekre reagálva a T-Szol Zrt. este kilenc órakor kezdte meg városszerte a főútvonalak tisztítását.

Kemma.hu

Tatabánya Megyei Jogú Város közösségi oldalán tudatta az emberekkel a hírt, hogy a hajnali óráktól kezdve 14 jármű folyamatosan takarítja az utakat és járdákat, melynek során a hótolás és a sózás egy időben zajlik. Ennek köszönhetően az utak közlekedésre alkalmasak.

A mellékutak takarítása is folyamatos, de azok teljes tisztítása csak a délutáni órákban tud megvalósulni. A Szőlőhegy útjainak takarítása a balesetveszély miatt csak világosban lehetséges, így azon a területen is hamarosan megkezdődnek a munkálatok. A járdák, gyalogátkelőhelyek, lépcsők, terek takarítását kézi erővel egyidejűleg 60-70 fő végzi. A vállalat folyamatosan kapcsolatban van a T-Busz irányítóival, így az esetlegesen felmerülő kisebb fennakadásokat 10-15 perc alatt tudják kezelni.

Az olvadó hó súlya miatt sajnos sok fa kidőlt a városban, az ágak az utakra, járdákra estek, ami akadályozza a munkát, de ezeket is igyekeznek mihamarabb elhárítani. 

Kérik, hogy a lakosság türelmesen, óvatosan, egymás biztonságát is szem előtt tartva közlekedjen. Mint írják, a T-Szol Zrt. nagy erőkkel dolgozik annak érdekében, hogy a folyamatos havazás ellenére a városban minél gördülékenyebb és biztonságosabb legyen a közlekedés.

Tatabányán egyébként olvasóink, valamit a helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője, Gál Csaba szerint is kihívásokkal küzdöttek, ugyanis számos helyen okozott gondot például az utak állapota. Mindemellett volt olyan útszakasz, ahol a tömbházak közül szinte lehetetlen volt kihajtani, de az is előfordult, hogy átlagemberek segítettek egymáson, miközben helyi brigádok, útkarbantartók haladtak el mellettük teljes nyugalomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában