Havazás

2023.12.07. 08:56

Dőltek a fák, szakadtak az ágak Tatán: senki ne menjen a tófarokba vagy az Angolkertbe!

Tél Tábornok Tatán is megmutatta az erejét. A Városgazda munkatársai egész éjjel dolgoztak.

Kemma.hu

Forrás: Tatai Városgazda Nonprofit Kft./Facebook

A tatai önkormányzat a közösségi oldalán írt arról csütörtök reggel, hogy az elmúlt napok jelentős esőzései és az éjjel lehullott nagy mennyiségű hó miatt városszerte dőltek ki fák. A talaj sok helyen fellazult, ágak szakadtak le ezért kérik, hogy legyen mindenki nagyon figyelmes. 

Emellett kérik, hogy az emberek ne menjenek a tófarokba, az Angolparkba, különösen figyeljenek a Remeteségi úton és a Fáklya utca környéki üdülő övezetben is. Hozzátették: a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai egész éjjel dolgoztak, napközben is folyamatosan végzik a hóeltakarítást és a károk elhárítását. 

Dr. Szerencsi Richárd cégvezető a városgazda közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy az Öreg-tó Fáklya utca és a lovarda közti szakaszán (a tófarokban) dőltek ki fák dőltek és szakadtak le ágak. A balesetveszély miatt kérik, hogy senki se menjen ezekre a területekre, mert a fellazult talaj miatt lehetnek még kidőlések, de kérik, hogy a tópart többi szakaszát is fokozott óvatossággal közelíte meg mindenki, csakúgy, mint a Csekét. 

Olvasónk két helyen is beragadt, amikor gyermekeit óvodába, illetve iskolába vitte, érdemes hát az autósoknak azzal is számolni, hogy a hó alatt a felázott, saras talaj megnehezíti a közlekedésüket. Tatabányán azzal is számolni kell, hogy a dózsakerti felüljárónál nem működnek a lámpák, így érdemes a havas-latyakos úton a szokásosnál is óvatosabban megközelíteni a kereszteződést. Tatabányai olvasónk szerint a hókotrók járnak, de a folyamatos havazás miatt munkájuk hamar „láthatatlanná” válik.

Várjuk olvasóink szöveges, fotós beszámolóit a hó- és közlekedési helyzetről a [email protected] email-címre, a település/útszakasz megjelölésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában