Hóhelyzet

2023.12.07. 11:25

Gál Csaba: „Hull a hó és hózik, Tatabánya elesett!”

Gál Csaba, Tatabánya Óváros és Alsógalla önkormányzati képviselője, a Fidesz-KDNP helyi frakciójának vezetője hivatalos közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a hóhelyzet miatti összefogás fontosságára, valamint arra, hogy a városvezetésnek is nagyobb gondossággal kell hozzáállni a városüzemeltetéshez.

Kemma.hu

Csütörtök délelőtti úthelyzet Tatabányán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló B.

− A tegnap este kezdődött hóesés kifogott a városon. Reggel óta folyamatosan kapom a jelzéseket elakadt kamionokról, késő vagy el sem indult buszokról. Kétségtelen, sok hó esett - legalábbis mostanában ez már soknak számít. A havazás aligha lepett meg bárkit is, hiszen napok óta ezt hallottuk a médiában... A városon kívül le is takarították az utakat a közútkezelők. Az autópálya és a főutak járhatóak, a tarjáni úton is lehet közlekedni - egyedül Tatabányán nem sikerült megugrani a lécet −  fogalmazott, hozzátéve, hogy nem a hibást keresi, hanem megkér minden illetékest, hogy sürgősen tegyen meg mindezt azért, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet az utakon.

− Az átlagnál kicsit jobban rálátok a dolgokra és azt kell, hogy mondjam, elsősorban nem a T-Szol hibája ez a helyzet. Ők azzal tudnak dolgozni, ami van nekik. Polgármester asszony évek óta elspórolja a fejlesztéseket, így a városi cégnek nincs pénze új, modern eszközök beszerzésére.  −  írta, kiemelve a fák gallyazásának helyzetét is. Mint fogalmazott, ez nem egy szépészeti beavatkozás. A hó súlya alatt még az egészséges ágak is meghajlanak, az elszáradtak pedig nem bírják a hó tömegét és leszakadnak. 

−  Sajnos többen is kellemetlen meglepetéssel találkozhattak, amikor reggel meglátták az autójukat. Remélem, hogy személyi sérülés nem történik sehol, még belegondolni is szörnyű, hogy az ágak esetleg valakire rázuhannak... A lombtakarítás ugyanebbe a körbe tartozik. Most az össze nem szedett lombokra 20-30 centi hó ráesik és egészen addig balesetveszélyes lesz a közlekedés, amíg a forgalmasabb helyeken nem takarítják össze az egészet −  mondta.

Gál Csaba úgy vélte, hogy a probléma megoldása szerinte az lehet, ha végre elkezd foglalkozni a városvezetés a közterületek állapotával. Sok modern gépre, megfelelő eszközökre és állandó odafigyelésre, számonkérésre van szükség, ehhez pedig oda kell tenni a pénzt a cégeknek. Nem ezen kell spórolni.
− Az sem árt, ha a polgármester ilyenkor a szívén viseli a dolgokat és személyesen felügyeli a munkát. Dolgoztam ilyen ember mellett, higyjék el nem könnyű reggel 4-5-kor kelni és azon fáradozni, hogy a reggeli munkakezdésre már legalább a négysávos járható legyen. Még úgy sem mindig sikerül. De meg kell próbálni − tette hozzá.

Kitért arra is, hogy ők a Szende Lajos utcában a lakótársakkal igyekeznek tisztán tartani a ház előtt a járdát, hiszen ez a ő feladatuk. Arra kért mindenkit, hogy tegyen hasonlóképpen, ha idős, beteg ember szomszédjában lakik, akkor előtte is tolja el a havat,  pár perc, de megéri, tette hozzá. 

Összefogással talán ezt a kis havat is le tudjuk győzni!

– zárta gondolatait.

Tatabánya közösségi oldalán arról írtak, hogy csütörtök reggelig körülbelül 15-18 cm hó hullott le a városban, és a T-Szol az időjárási körülményekre reagálva este kilenc órakor kezdte meg városszerte a főútvonalak tisztítását. Az önkormányzat tájékoztatása szerint 14 jármű takarít utat, járdát, egyszerre tolva a havat és sózva, így „az utak közlekedésre alkalmasak”. A mellékutak tisztítását a délutáni órákra ígérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában