Vízállás

2023.12.15. 11:20

Árad a Duna: Esztergomnál és Neszmélynél is egyre magasabb a víz

Az esztergomi Palkovics padnál, a párkányon ülve lassan a Duna vizébe is lógathatjuk a lábunkat.

Kemma.hu

Most a magas vízállás okozhat gondot

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Alig pár hónappal ezelőtt még száraz lábbal keltünk át Esztergomnál a Kis-Dunán, amikor a folyó egy rövid szakaszon kisebb patakká szűkült össze, és a köveken egyensúlyozva juthattunk át egyik partról a másikra. A vízállás akkor, bár közelítette a nulla centiméterhez, a negatív rekordtól elmaradt.

Most éppen ennek az ellenkezője zajlik le: a folyó vize áradásnak indult. Az Esztergomnál készült képen jól látható, hogy szép lassan a víz hamarosan elérheti a Palkovics padot is. De nem csak itt figyelhető meg az emelkedés.

Ahogyan arról a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége is beszámolt Facebook-oldalán képek formájában, Neszmélyen, a Hajóskanzennél is kiöntött már a Duna a medréből.

Mint bejegyzésükben írták, szokatlan ez az árhullám, ami decemberben érkezett el hozzánk, de aki mégis horgászatra adja a fejét most, az sétáljon inkább a vízhez közeli területekre és vigyázzon a vízparton. Elmondásuk szerint a tetőzés szombaton várható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában