Büszkeség

2023.12.15. 20:05

A Rédei Eszterlánc Néptáncegyüttes táncosa másodjára nyerte meg „Nyilas Misi” ösztöndíját

Hatalmas sikert ért el Lakatos László Leonárdó, a Rédei Eszterlánc Néptáncegyüttes táncosa.

Kemma.hu

„A tehetség kincs!” – ezzel a jelmondattal hirdeti meg minden évben a Magyar Református Szeretetszolgálat a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramot, amellyel tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő diákokat támogat a szervezet. Az ösztöndíjprogram idén új elemmel bővül, és a pénzügyi támogatás mellett már szakmai mentorálás is segíti a nyerteseket.

A minden évben meghirdetett pályázatra olyan magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő 5-12. évfolyamos tanulók jelentkezhetnek, akik valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsészettudományban kiemelkedően tehetségesek, de szociálisan hátrányos helyzetűek. Évente jellemzően legalább 100-200 pályázó jelentkezik, akik közül 50 tehetséges diákot választ ki a szakmai zsűri.

Lakatos László Leonárdó, a Rédei Móra Ferenc Általános Iskola 8. osztályos tanulója, a Rédei Eszterlánc Néptáncegyüttes táncosa másodjára nyerte meg az ösztöndíjat – olvasható a Rédei Eszterlánc Néptánccsoport hivatalos közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában