Karácsonyi műsor

2023.12.21. 07:00

A karácsony szelleme járta át a Népház Show Formációs Tánc Egyesület előadásait +fotók

Hatszor töltötte meg a Jászai Mari Színház nézőterét ünnepi gálaműsorával a Népház Show Formációs Tánc Egyesület. Az idén A karácsony négy birodalmába invitálták a nézőket.

Kemma.hu

A finálé. Előtérben a táncegyüttes néhány tagja, köztük középen Schneider Kíra tánckarvezető

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Az aulában Mikulás várta az ékezőket, s díszbe öltözött a nagyterem, amely hatodszor telt meg nézőkkel: azokkal, akik szerettek volna megmártózni a karácsony hangulatában. 

A produkció szereplői ragyogó díszletek között, szemet gyönyörködtető ruhákban táncoltak. A mesélő Crespo Rodrigo, a színház igazgatója volt. A darab egy királyi udvarban játszódott, ahol már nem élt a királyné. A király ezért betiltotta a vigasságokat. A lánya azonban szeretett volna együtt örülni a közeli falu lakóival. A vigalom a királyi udvarba csak akkor térhetett vissza, ha a királylány visszaszerzi a karácsony négy birodalmának jelképeit.

Hópelyhek között kezdte kalandját. Érkeztek az apró hópihécskék piciny óvodások képében. Hóvihar is keveredett, de végül sikerült megszerezni a jelképet. 

A karácsony elmaradhatatlan kelléke a sok édesség és nyalánkság. Ebben a birodalomban kutatva még a nézőknek is jutott belőle. Az ajándékok birodalmát is megjárva a karácsonyfákhoz ért a királylány, aki így összegyűjtötte az összes jelképet. A király végül belátta: nem volt jó döntés, hogy megszüntette a karácsonyt, s visszatért az öröm a palotába. 

A nyolcvannál is több táncos csillogó flitterekben, s a karácsony színeiben: pirosban, fehérben és zöldben pompázott a színpadon. Több tucatnyi ruhát csodálhattak meg a nézők. A táncosok között voltak óvodások és fiatal férjezett hölgyek is.

A fináléban a vastaps még a táncosok karácsonyi jókívánságait is elnyomta. A produkció végén megköszönték a támogatók segítségét, az előadásban részt vevők munkáját. Elhangzott: Orlovitsné Barnafi Rebeka tánctanár anyai örömök elé néz, így tevékenységét Varga Loretta veszi át. 

A hat előadás mindegyikén volt egy-egy kiemelt vendég. Gál Csaba, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője után dr. Kancz Csaba főispán, Bencsik János országgyűlési képviselő, Szücsné Posztovics Ilona polgármester üdvözölte a csoportot és annak vezetőjét, alapítóját, Boros Ilonát. Amikor utoljára gördült fel a függöny, akkor John Katalin, önkormányzati képviselő, az oktatási és kulturális bizottság vezetője kívánt további sikereket a csoportnak. 
Boros Ilona, a Népház Show Formációs Tánc Egyesület vezetője megköszönte a csaknem háromezer nézőnek az érdeklődését; a tánctanároknak, asszisztenseknek, koreográfusoknak azt a kitartó munkát, amit nyár elejétől végeznek a produkció sikeréért. A színfalak mögött csaknem harminc szülő koordinálta az apróságok színpadra lépését. 

Az utolsó előadás előtt beszélgettünk Boros Ilonával, aki elmondta: ennek a produkciónak a forgatókönyvén júniusban kezdtek el dolgozni. Miután a történet főbb szálai kirajzolódtak, önállóan dolgozták ki a részleteket, s válogattak zenéket. A tánctanárok, koreográfusok, asszisztensek a bányásznap után kezdtek el foglalkozni egy-egy résszel. Az első összpróba november végén volt.

Állandó megújulás jelemzi
Boros Ilona azt is elmondta, hogy 1986-ban részt vett egy nemzetközi testnevelési konferencián, ahol középpontba került a zenés gimnasztika. Nagyon megtetszett neki, ezért képezte magát. Tatabányán az egykori KÖZGÁZ-ban indította el első csoportját 1986-ben, majd 1989-ben kerültek a Jászai Mari Színházba. Ötven éves koráig járt képzésekre, s hozta haza Tatabányára az ott tanultakat. 
Jelenleg háromszáz diákkal dolgozik több koreográfus a fővárosból, valamint tánctanár és asszisztens. A színházban tíz csoportot működtetnek, de van kihelyezett tagozatuk a Kodály Zoltán Általános Iskolában is. Jobbára lányok, sajnos nagyon kevés fiú marad a színpadon. 

A karácsony négy birodalmát több szereposztásban láthatták a nézők. A király azonban állandó volt: Babarczi Róbert játszotta. A királylányt Dávid Enikő és Bihary Petra alakította. Az összes többi szereplő dupla, vagy tripla szereposztásban játszott A karácsony négy birodalma című darabban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában