Álomvilág

2023.11.15. 10:03

Világűrt varázsolt a tatabányai KERI Galériába a lelkes képzőművész

Álomvilág címmel nyílt meg Salamonné Helter Erika kiállítása a Keri Galériában. Doktor Gabriella, a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola igazgatójának köszöntője után, a galéria vezetője, Varga Hortenzia szólt az aulában kialakított világról, ahol úgy érezhették magukat a látogatók, mint egy csillagvizsgálóban.

Kemma.hu

Salamonné Helter Erika (balról a második) különleges álomvilágba kalauzolja a látogatókat

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Ködmönné Janka Erzsébet amatőr képzőművész, a Magyar Eszperantó Szövetség vármegyei képviselője méltatta a világegyetemet láttató alkotót és műveit. 

Salamonné Helter Erika amatőr képzőművész, életmód tanácsadó-terapeuta, valamint okleveles rajzvizsgálati szakértőnek már négy kiállítása volt a KERI Galériában és további huszonhárom alkalommal csodálhatták meg képeit különböző kiállítóhelyeken. Túlnyomó többségében az egészségügyi intézményekben, mert egészségügyi dolgozó évtizedek óta. Szereti a színeket, talán éppen ezért tanulmányozta azok gyógyító hatásait is, s tanult színelméletet és színterápiát. Természetelvű, naturalista festőnek vallja magát. Számtalan művészeti csoportnak tagja, és 2016 márciusában hívta életre az Aranykezek Csoportot, ahol gyerekeknek és felnőtteknek is segít felfedezni, fejleszteni és hasznosítani szunnyadó és kihasználatlan képességeiket.

Lelkesen próbálja alkalmazni a különböző festészeti technikákat, s ezáltal különleges hatást vált ki a befogadókból. Kedvence a diópác, ezekből is látható néhány a kiállításon, amelynek képei főként graffiti technikával készültek, s a világűrt megidéző álomvilágot idézi meg.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában