Felújítási projekt

2023.11.17. 11:00

Teljes felújításon esett át a 81134-es jelű lakótelei út Bokodon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként megújult a 81134-es jelű Bokod lakótelepi út 0,9 kilométeres szakasza.

Kemma.hu

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 0,9 kilométeren újult meg a 81134-es jelű út Bokodon. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 159 millió forintból valósította meg a beruházást. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházás záró sajtóeseményén, november 15-én beszédet mondott Borsó Tibor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Bogáth István, Kömlőd polgármestere, Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom-Esztergom vármegyei igazgatója.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában