X. Koreográfus verseny

2023.11.01. 08:36

Tatabányán a néptánc és népzene kap főszerepet hétvégén

Tizedik alkalommal rendezi meg az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért, a Bányász Táncegyüttes, valamint a Vértes Agorája a Koreográfus versenyt. November 4-én, szombaton 14 órától a zene és a tánc lesz fókuszban a megyeközpont legnagyobb közművelődési intézményében.

Kemma.hu

A Bányász Táncegyüttes is színpadra lép. Képünk egy korábbi versenyen készült

Forrás: 24 Óra/Archív

Emmer Róbert, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a táncegyüttes igazgatója nagy izgalommal várja a jeles napot, ahol a hazai népzenészek és néptáncosok legjobbjai mérik össze tudásukat szakértő zsűri előtt. Jön több olyan együttes, amelynek tagjai már többször megmérettették magukat az ítészek előtt, s lesznek olyan együttesek is a fellépők között, akik most járnak elsőként az Agora Koreográfus versenyen. 

– A program célja változatlan. Tíz évvel ezelőtt azért hoztuk létre, hogy hangsúlyozzuk a koreográfusok munkáját, és ez a program is elsősorban őket díjazza. Persze azért vannak egyéb elismerések is – mondta Emmer Róbert.

A tíz év alatt bebizonyosodott: a versenynek van helye, egyre nagyobb az elismertsége is, hiszen már az elmúlt években maximális kihasználtsággal tud ilyenkor működni az Agora, sőt, a szomszédos épületekből is igényelnek öltözőket, olyan sok a táncos. Az idén az alábbi együtteseknek tapsolhat a közönség: Bem, Bihari János, Bojtár, Nógrád, Szivárvány-Környe Sardó, Tatabányai Bányász, Tisza és Zselic Táncegyüttes, valamint a Kapuvár, Szőttes Kamara Néptáncegyüttes mellett a Vidróczki. 

A megnyitó november 4-én, szombaton 14 órakor lesz, és délután hatig nézhetik meg majd az érdeklődők a versenyprodukciókat. Este hét órakor lesz az eredményhirdetés és díjátadó, majd az aulában táncház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában