Márton nap

2023.11.19. 06:32

Német és magyar nyelvű előadással köszöntötték a vendégeket Márton-nap alkalmával

Zsúfolásig megtelt a Faluház kisterme november 10-én délután, ahol a hagyományos Márton napi megemlékezést tartották Várgesztesen.

Kemma.hu

Kedves műsort rendeztelk Mrton nap alkalmából

Forrás: vargesztes.hu

Hunics Ildikó, a német nemzetiségi óvoda vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd kezdetét vette az óvodások műsora. A gyermekek német és magyar nyelvű színdarabbal, tánccal és dallal kedveskedtek a vendégeknek, majd átadták a színpadot a nagyoknak. A helyi német nemzetiségi általános iskola növendékei énekkel köszöntötték a megjelenteket, majd képekkel illusztrálva német nyelven elmesélték Márton nap történetét. Ezt követően megszelték a Márton napi kalácsot, melyet a német nemzetiségi önkormányzat ajánlott fel a jeles alkalomra.

A zord időjárás sem tudta megtréfálni a szervezőket, az eső ellenére ugyanis zárásként megtartották a lámpás felvonulást a Faluház tornatermében, ahol a gyermekek családjaikkal együtt vonultak fel. A vidám séta közben énekeltek, és büszkén mutatták be saját készítésű lámpásaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában