Program

2023.11.10. 08:45

Márton-napi börze lesz Bokodon

Márton-napi jótékonysági börzét rendeznek szombaton 10 és 14 óra között a bokodi evangélikus templom udvarán, ahová megunt, de még jó állapotú adományokat várnak. Persze lesz zsíros kenyér és forró tea is, meseolvasás és egyéb Márton-napi szokások is várnak a résztvevőkre. A szervezők egyikével, Kemenesiné Akóts Verával beszélgettünk.

Wágner Zsanett

Kemenesiné Akóts Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

– Honnan jött az ötlet? 
– Amennyiben tudok, szívesen segítek. Például, örömmel segítettem elindítani a kupakgyűjtő szívet a településen, amivel beteg kisgyermekeknek gyűjtöttünk. Most pedig börzét szervezünk, amire szívesen fogadunk adományokat. Egy feleslegessé vált ruha, esetleg cipő, vagy megunt gyerekjáték biztosan ott lapul sokak szekrényében. Ne feledjük, ami nekünk lom, az másnak kincs lehet. Na, erről szól a szombati nap. 

– Hol és meddig gyűjtik az adományokat? 
– A börzét megelőző nap estig lehet leadni az adományokat, tehát péntekig várom azokat a Fő utcai fodrászüzletembe. Másnap, a börze napján díjmentesen elvihetők, legfeljebb jelképes összeget kérünk értük. A rendezvényen lesznek kihelyezett perselyek is, az ebben összegyűlt adományforintokat az evangélikus egyház kapja, de az iskola javára is gyűjtünk. 

– Milyen programokkal készülnek? 
– A börzére kilátogatókat zsíros kenyér és tea várja, ezalatt pedig a gyülekezeti teremben lesz meseolvasás, Vucsicsné Kanyó Magdolna jóvoltából, majd Márton-napi szokásokról lesz szó, végül a Ludas Matyi című rajzfilm látható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában