Bemutatták

2023.11.11. 08:28

Kiderült, milyen lesz az új Suzuki Swift - ezt ti is szeretni fogjátok +VIDEÓ

Japánban idén decembertől megvásárolható lesz az új Suzuki Stift, a gyártó nemrég friss információkat közölt a népszerű típus nemrég debütált hatodik nemzedékéről – írja az origo.hu. A portál megjegyezte, hogy az emissziós kvóták miatt egyre drágábbak, ugyanakkor egyre kevesebb példányban kaphatók kisautók Európában, így az új Swift jó esélyekkel érkezhet meg az öreg kontinensre.

Walczer Patrik

Gulyás Péter, a cikk szerzője nemrégiben személyesen láthatta az új Swiftet a Tokiói Autószalonon, avagy a Japan Mobility Show-n, sőt be is ülhetett a járműbe. Az említett modellt várhatóan csak 2024-ben kezdik el értékesíteni Európában.

A friss információk szerint a gyártás Ázsiában lesz – ugyanis Swiftek csak 2016-ig készültek az esztergomi gyárban –, a 2005-ben elkezdett, Minire hasonlító külső stílust viszi tovább az új generáció is. Ennek megfelelően az autó meredek szélvédővel, fekete tetőoszlopokkal rendelkezik majd, de kontrasztos színű tetővel is lehet majd kérni.

A jelenlegi Swifthez képest alig változtak a lebegő hatású C-oszlopok és a LED-es lámpák, ugyanakkor van némi újítás, mint például a trapéz alakú fényszórópár, vagy a zongoralakkal és krómmal is díszített hűtőmaszk, mely a korábbi változathoz képes lejjebb került. A cikk szerzője említi, hogy a hátsó kilincsek ismét hagyományosak, a karosszéria hossza enyhén nőtt. Az XG nevű alapmodellnél dísztárcsás 15 colos acélfelnik, a többihez új tervezésű, 16 colos felnik járnak.

Suzuki Swift
Belülről is szép, ugye?
Fotó: Gulyás Péter István / Forrás: Suzuki

A műszerfal is megújult, mely a korábbinál jobb felbontású érintőképernyőt is tartalmaz. A kijelzőn a Suzuki Connect szolgáltatásra való előfizetést követően igénybe lehet venni például a valós idejű forgalomtervezéssel megtámogatott navigációs rendszert is. Emellett szintén hasznos lehet, hogy a távolból, okostelefonnal is rá lehet majd csatlakozni a járműre.

A megannyi érdekesség – mint például elektromos kézifék, takarékosabb motor, váltó típus, radar, sztereo kamera, vészfék-asszisztens, arcfelismerős vezetőfigyelő rendszer, holttér-figyelő – mellett sokaknak fontos információ lehet, hogy a Sport változat 2025-ben érkezhet. Az origo.hu cikke szerint a Suzuki jelenlegi terveiben az szerepel, hogy a Swift csak a 2030-as pénzügyi évtől, vagyis várhatóan a hetedik generációtól lesz villanyautó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában