Segítség

2023.11.05. 06:59

Idén is tűzifát adnak a rászoruló családoknak az esztergomi keresztények

A tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan idén újra lesz Lelkünk melege tűzifagyűjtő akció Esztergomban. A Főszékesegyházi Plébánia közössége által november 4-én közzétett hirdetésből többek között kiderül, hogy 2023-ban is megépítik a Bazilika előtt a tíz méter átmérőjű tűzifából való adventi koszorút, melynek anyagát a rászoruló családnak juttatják el az ünnepek idejére.

A Főszékesegyházi Plébánia közössége az esztergomi bazilika Facebook-oldalán közzétett hirdetményében arról írnak, hogy a Főszékesegyházi Plébánia, a Bazilika, a Víziváros és a Szenttamás közössége az adventi időszakban ebben az évben is gyűjtésbe kezd, hogy tűzifával támogassa a rászoruló családokat. 

A terv a tavalyi akcióban megvalósulthoz hasonló: egy tíz méter átmérőjű adventi koszorút építenek majd a felhívásukra beérkezett pénzadományokból vásárolt tűzifából. A tüzelőt az adventi ünnepsor végén osztják majd szét a rászoruló családok között. 2022-ben advent vasárnapjain zenés áhítatot tartottak a bazilika előtti különleges adventi koszorúnál, ahol a résztvevő keresztény felekezetek helyi képviselői vezették a liturgiát. 

Akkor 400 mázsa tüzelőnek való faanyagot osztottak szét a szegények között. A római katolikusok november 4-ei facebookos posztjukban arról is írnak, hogy a kezdeményezésbe idén is bekapcsolódnak az esztergomi keresztény közösségek: a görög katolikus, az evangélikus és a református is. A tűzifára történő gyűjtésnél a Esztergom Vár Főszékesegyházi Plébánia 10918001-00000112-39230016 bankszámlára lehet pénzt utalni "Tűzifa - Lelkünk melege" közleménnyel, illetve készpénz befizetésre is van mód, a plébánia irodáján vagy a sekrestyében. 

A posztot azzal zárják, hogy amennyiben valaki egyéb módon (pl. munka, szállítás, szervezés, süti sütés, stb.) tudja segíteni kezdeményezést, a 06-30/210-8580-as telefon-számon adnak részletes tájékoztatót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában