Segítségnyújtás

2022.11.16. 07:00

Tűzifából adventi koszorú Esztergomban: különleges módon gyűjtenek a rászorulóknak

Látványában és tartalmában is figyelemreméltó kezdeményezés indult Esztergomban, melynek során tűzifát gyűjtenek a rászorulóknak. A látványt a Bazilika előtt felállított „tűzifa koszorút” jelenti, melyet impozáns elrendezésben helyeztek az akció szervezői.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Mint Mikesy Tamástól, a kezdeményezés helyi szülőatyjától a Kemma.hu megtudta, egy keszthelyi barátja ötletét ültette át Esztergomba, hogy tűzifát gyűjtsenek azoknak, akiknek nincs elég pénzük, lehetőségük ilyen fűtőanyag beszerzésére. A tíz méter átmérőjű koszorú a főszékesegyház előtti téren látható, melynél közös imádságokat tartanak advent idéjén a város keresztény gyülekezetei.

Fotós: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

Mikesy Tamás hozzáfűzte: az óriási koszorúval két céljuk van, egyrészt itt találkozhatnak azok, akik Krisztus születésére készülve együtt imádkozhatnak adventkor, másrészt cél az is, hogy a koszorú anyagát képező tűzifát szétosszák. A Pilisi Parkerdő által leszállított fa árát adományokból tervezik kifizetni, melyet az Esztergom Vár Főszékesegyházi Plébánia 10918001-00000112-39230009 számlaszámra utalt összegekkel lehet támogatni az adományozóknak. A közlemény rovatba kérik beírni: „Tűzifa – Lelkünk melege”. Részletekről a 06302108580-as számon lehet érdeklődni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában