Versenyben

2023.11.03. 18:46

Fotókon a kortalan csapatmunka: generációk szórakoztak együtt Tatán

Megtelt novenber 3-án a tatai Vaszary János Általános Iskola tanterme, ahol a Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzatának Generációk Találkozása című rendezvénye kapott helyet. Az esemény a megyei identitás program zárásaként valósulhatott meg, de a szervezők remélik, hogy lehet majd folytatása.

Goletz-DeáK Viktória

Generációk találkoztak és játékosan vetélkedtek a Vaszary tornatermében

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Generációk Találkozásán fiatalok és idősebbek közösen tölthettek el egy fantasztikus napot. Az eseményen nem csak az eszüket, hanem bizony az izmaikat is megtornásztatták közösen. A fiatalokból és idősekből álló vegyes csapatok ugyanis egy vetélkedőn, illetve egy sportversenyen is kipróbálhatták magukat. 

A rendezvény megnyitóján többek között beszédet mondott Michl József, Tata polgármestere aki elmondta, hogy a vármegye szervezésében ez az első ilyen esemény, aminek ötletéhez külön gratulált. 

– Mi úgy nőttünk föl, hogy körbevett minket a nagy család, nagymamák, nagypapák. A generációk együttműködésében én magam is családapaként, nagypapaként mindennapos élményekben van részem. Nagyon jó dolog nagyszülőnek lenni. Egész életemben az volt bennem, hogy én nagyon jó nagypapa akartam lenni – árulta el a polgármester. Hozzátette: Tatán két nyugdíjasklub is működik, és öröm látni, hogy a környező településekkel közösen ők is részt vesznek az eseményen. 

– A fiatalok élvezhetik, hogy unokaként most ott lehetnek a csapatokban és segíthetik az idősebb generációt. Az idősebbek meg élvezik azt, hogy a bölcsességükkel segíthetik a fiatalokat. Mindent át kell adnunk a gyerekeinknek, az unokáinknak ahhoz, hogy ebben a mostani nem könnyű világban a mi megszerzett tudásunkat, tapasztalatainkat fel tudják használni – tette hozzá a városvezető. 

Együtt a generációk

A Generációk Találkozása rendezvényen sport és szellemi vetélkedőn is kipróbálhatták magukat a résztvevők. A vármegye különböző településeiről érkező csapatokban mind a fiatalok, mind az idősebbek aktívan kivették a részüket. A kis tornateremben volt labdarúgás, célbadobás, íjászat is, ahol bizony az idősebb korosztály sem vallott szégyent. A vetélkedők után kultúrcsoportok előadásával folytatódott a műsor, majd a generációk közösen nézhették meg a Made in Hungaria című musicalt. 

A programon köszöntöt mondott Popovics György, a vármegyei önkormányzat elnöke is, aki elárulta, hogy már bizony betöltötte a 62. évet, így már   ő is szépkorúnak számít. 

– Ez már a hetedik rendezvényünk, ahol a megyei identitás program keretében találkozunk. Egy plusz támogatásnak köszönhetően lehetőségünk volt egy záró eseményt szervezni, akkor jött az ötlet, hogy csináljunk egy Generációk találkozóját, hiszen így kerek az élet. A fiatalok, a dolgozó korosztály és az idősek számunkra mind, mind fontosak. És fontos a játék, a verseny, a kultúra és a tudás is, amivel a mai rendezvényen mind találkozhatnak, ezeket az élményeket közösen élhetik meg a fiatalabb és az idősebb résztvevők is – magyarázta az elnök. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában