Bejelentés

2023.11.07. 06:55

Czunyiné dr. Bertalan Judit: biztosított a fűtés a megye intézményeiben, nem lesz korlátozás

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hivatalos Facebook-oldalán tette közzé, hogy nem lesz hőmérsékleti korlátozás a közintézményekben az idén télen.

Kemma.hu

Tavaly télen Komárom-Esztergom Vármegye közintézményeiben is gondot okozott a hőmérséklet korlátozó rendelkezés, amely a háborús helyzet okozta gázkrízis miatt lépett életbe. Akkor az állami intézményekben a fűtést nem lehetett 18 Celsius-fok fölé tekerni. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hivatalos Facebook oldalán tette közzé, hogy az idei fűtési szezonban nem lesz 18 fokos korlátozás, az általános munkavédelmi szabályok alkalmazandók a helyiségek hőmérsékletére.

A Világgazdaság írta meg, hogy az előző fűtési szezonban a takarékossági intézkedéseknek és az enyhe időjárásnak köszönhetően negyedével csökkent a hazai gázfogyasztás az egy évvel korábbihoz képest. Áprilisban így magas szintről kezdődhetett meg a tárolók feltöltése. A hazai gáztárolók töltöttsége már meghaladja a 97 százalékot. A rendelkezésre álló készletmennyiség a tavalyelőtti lakossági fogyasztás több mint 160 százalékát, az éves teljes felhasználás közel kétharmadát fedezi. A hazai gázfelhasználás 15,7 százalékkal csökkent 2023 első három negyedévében az egy évvel korábbihoz képest. Januártól szeptemberig 1,07 milliárd köbméterrel kevesebb földgáz fogyott, a megtakarításból nagyjából kétharmad-egyharmad arányban vette ki a részét a gazdaság és a lakosság.

A hosszú távú szerződés szerinti szállítások folyamatosak, az ellátás biztonságát a belföldi kitermelés is erősíti. A veszélyhelyzeti rendelkezések hatályon kívül helyezésével az érintett intézmények fűtésére ismét az általános munkavédelmi szabályokat kell alkalmazni. Ezek szerint a hideg évszakban a szellemi munkát végzők esetében 20-22 fokos, könnyű fizikai munkát végzőknél 18-20 fokos léghőmérséklet biztosítandó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában