Koraszülöttek Világnapja

2023.11.17. 18:30

A PICi hősöket ünnepelték a vármegyei kórházban +fotók

November 17-én, a Koraszülöttek Világnapja alkalmából tartottak különböző programokat a vármegyei kórházban.

Goletz-DeáK Viktória

A kórházba visszatérő, egykori "korababák" adnak erőt a Szent Borbála Kórház Koraszülött Osztályán, vagyis a PIC-en dolgozóknak. 

Dr. Ganzler Krisztina, újszülött-orvos korábban a Kemma.hu podcastjében elmondta, hogy számukra a Koraszülöttek Világnapja ünnep, hiszen ekkor találkozhatnak azokkal a babákkal, akikért sokszor hetekig küzdöttek az orvosok és az ápolók közösen. 

Pénteken, az osztályon tartott rendezvényre most is sok olyan "korababa" tért vissza, akiknek élete nehezen indult. Ők azoknak a kórházi dolgozóknak szerettek volna köszönetet mondani, akik áldozatos munkájuknak köszönhetően sikerült átvészelniük a kritikus időszakot.

A rendezvényen csillámtetoválás, arcfestés, szöszmötölő és zenés foglalkozás is várta a kicsiket. De idén is a legnagyobb sikere az inkubátor nyitogatónak volt, ahol a gyerekek megnézhették, hogy hol töltötték kis életük első időszakát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában