Környezetvédelem

2023.10.02. 12:25

Újra lecsaptak a Szemétirtók: tisztább lett a tó környezete Esztergomnál +fotók

Hernádi Ádám esztergomi polgármester is szedte a szemetet a Szemétirtók akcióján.

Walczer Patrik

Hernádi Ádám (elől) is szedte a szemetet

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Újabb sikeres akciót valósítottak meg a Szemétirtók, hiszen mintegy öt köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek a 117-es út és az esztergom-kertvárosi Sátorkői utca között található tó partjáról és a vízből. 

A dorogi Benedek Endre Barlangkutató- és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) égisze alatt működő csoport ezúttal olyan helyszínre invitálta az érdeklődőket, ami bár viszonylag rejtve van a nagyközönség elől, mégis akik tudják, hogy pontosan hol van a tó, azok közül néhányan illegális hulladéklerakóként használták. 

Mivel a vízszint az utóbbi időszakban jelentősen leapadt, így számos régi sörösdoboz és flakon, gumiabroncs és további tárgyak kerültek a zsákokba, de a szemét kiszedése nem minden esetben volt egyszerű, mivel gumicsizmával is könnyen bele lehetett ragadni az iszapba. Az akcióhoz egyébként mintegy húsz fő csatlakozott, a civilek és önkormányzati dolgozók és képviselők mellett Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere is kivette a részét a feladatokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában