Európai Madármegfigyelő Nap

2023.10.10. 11:59

Újabb vármegyei madarász siker: ezúttal nemzetközi megmérettetésen szerepeltünk jól

A vármegyei madarászok részvételével első, második és negyedik helyezéseket ért el Magyarország a 31. Európai Madármegfigyelő Napok rendezvényen.

Kemma.hu

Immáron 31 alkalommal rendezték meg a közelmúltban az Európai Madármegfigyelő Napot. Az eseményhez vármegyénk madarászai is csatlakoztak. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Komárom-Esztergom megyei csoportjának közösségi oldalán számoltak be arról, hogy kettő helyszínen számolták a madarakat.

A naszályi Ferencmajori-halastavaknál, illetve a tatai Réti-halastavaknál. Előbbinél bemutató gyűrűzést is tartottak. A kilátogatok legnagyobb örömére sikerült visszafogniuk a néhány nappal korábban meggyűrűzött berki nádiposzátát. Az MME honlapján pedig azt is megtudtuk, hogy első, második és negyedik helyezéseket ért el Magyarország a 31. Európai Madármegfigyelő Napok rendezvényen. Mint írták: 34 BirdLife-partner ország madártani szervezete vett részt az eseményen. Az összesített eredmények alapján Európában és Közép-Ázsiában 777 helyszínen, több mint 3,5 millió madarat figyelt meg a 15 125 résztvevő. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában