1956

2023.10.19. 14:19

Már pénteken elkezdődnek az október 23-i megemlékezések

Koszorúzással, színvonalas műsorokkal készülnek október 23-ra Bakonyalján is. A vármegyében több településen is elkezdődik már az 1956-os megemlékezések sora október 20-án, pénteken.

Kemma.hu

Ászáron a Jászai Mari Általános Iskolában október 20-án, pénteken 16 órától koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak az 1956-os forradalom emlékére. Az iskola tanulói ünnepi műsorral készülnek. Az esemény az intézmény előtti kopjafánál, koszorúzással zárul.

Császáron október 23-án 14 órakor kezdődik a megemlékezés a Közösségi Házban. Beke Gyöngyi polgármester ünnepi beszéde után, a Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjainak műsorát tekinthetik meg a résztvevők. Az előadást követően koszorúzást tartanak a Hősök parkjának '56-os kopjafájánál.

Súron október 23-án 18 órától idézik fel az Arany János Általános Iskola tanulóival közösen az 1956-os eseményeket a művelődési házban.

Bakonysárkányon szintén október 23-án, hétfőn 18 órától várják a megemlékezőket a kopjafánál.

Kisbéren hétfőn 18:30-kor a Pilbauer közben koszorúznak, ezt követően a Wass Albert Művelődési Központ színháztermében a Táncsics Mihály Gimnázium tanulóinak ünnepi műsora következik. Beszédet mond Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Almásfüzitőn pénteken 14 órakor kezdődik az emlékparkban a program. Műsort adnak az általános iskola nyolcadikosai.

Bábolnán pénteken 17 órakor az ’56-os emlékműnél hajtanak fejet a hősök emléke előtt. Az esemény a régi temetőben koszorúzással zárul. Kesztölcön szintén ezen a napon,  17 órakor kezdődik a megemlékezés a művelődési házban. Az ünnepi műsort a Kincses József Általános Iskola 8. osztályos diákjai adják. A műsor fáklyás felvonulással zárul a Szabadság téren. Piliscséven 11 órakor az általános iskolások adnak műsort a hősi emlékműnél. A program koszorúzással zárul. Tardoson a közösségi házban lesz a helyi iskola ünnepsége. A program 8 órakor kezdődik.

Hamarosan újabb Komárom-Esztergom vármegyei megemlékezésekről is beszámolunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában