Együttműködés

2023.10.04. 08:00

Könyvek restaurálására várnak támogatást a tatabányai könyvtárban

Az Országos Könyvtári Napok keretében sajtótájékoztatót tartottak a József Attila Könyvtárban egy akcióról, amelyet újra elindítanak.

Kemma.hu

Régi könyvek restaurálása érdekébenkötöttek együttműködést

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

A Tatabányai Rotary Clubbal között együttműködési szerződést a József Attila Könyvtár. Szakál Péter, a Rotary és Mikolasek Zsófia, a könyvtár vezetője írta alá az együttműködést.

A megyei intézményben lévő és restaurálásra szánt kötetek felújítását a Rotary segítségével szeretnék majd folytatni. Várják azok jelentkezését, akik kisebb, vagy nagyobb adományaikkal támogatják kulturális örökségünk megőrzését – hangzott el a sajtótájékoztatón. Lehet egy-egy kötetet támogatni, és ötezer forinttól kisebb adományokat adni. A Rotary pénzügyi és technikai lebonyolítóként vesz ebben részt, és segít megszólítani a potenciális adományozókat.

Első ütemben az 1874-1907-es években kiadott Komáromi Kalendáriumokat, az 1842-es Tóth Ferenc: Keresztyén kis kathékismus, Táncsics Mihály Világkrónikáját, Helischer József 1838-évi esztergomi árvízi tudósításait, valamint Thaly Kálmán Magyarok virradását szeretnék restauráltatni Tatabányán. 

A sajtótájékoztató után a csak a Könyv kapcsol múltat a jövőbe című előadást hallgathatták meg Szalaváry Miklós restaurátortól az érdeklődők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában