Sikerek

2023.10.03. 19:01

Kisbéren járt a világbajnok párbajtőröző, Koch Máté

A Zsivótzky Gyula Sportcsarnok adott otthont az AvEnGarde GPI 2023/2024 Kisbér Kupa párbajtőr versenynek.

Kemma.hu

Mint, ahogyan arról az AvEnGarde Vívó Sportegyesület hivatalos közösségi oldalán beszámolt, ennyit még nem készültek egyetlen versenyükre sem. 

A szülők, már nyáron nekiláttak, hogy pódium pástot építsenek a gyerekeknek, amiért nem győzök hálálkodni, nagyon jól esik látni ezt az összefogást. Körülbelül ezzel egyidőben vettük fel a kapcsolatot Polgármester Úrral, mert szerettük volna elérni így 6 év után, hogy legyen egy állandó versenyhelyszínünk. Sinkovitz Zoltán Polgármester Úr támogatásáról biztosított és sikerült is megkötni a szerződést, amiért megint csak nagyon hálás vagyok

– olvasható a posztban.

A sportegyesület a közösségi oldalán számolt be arról, hogy ennyit még nem készültek egyetlen versenyükre sem
A sportegyesület a közösségi oldalán számolt be arról, hogy ennyit még nem készültek egyetlen versenyükre sem
Forrás: Avengarde Vívás/Facebook

Először a Törpi A és B korosztály vívói léptek pástra.

A Törpi lány “A“ eredmények a következőképpen alakultak: Gyécsek Janka harmadik, Kapinay Hanna ötödik, Horváth Abigél hetedik, Széles-Budai Anna nyolcadik, kishúga Kincső pedig a kilencedik helyen végzett.
A Törpi lány “B“ korosztályban a következő eredmények születtek: Horváth Abigél harmadik hely, Kapinay Hanna negyedik, Gyécsek Janka ötödik, Széles-Budai Anna hetedik, Széles-Budai Kincső pedig nyolcadik lett.

A Törpi  “A “ korosztályban három fiú lépett pástra az egyesület színeiben, második versenyük volt igazolt vívóként. Riklik Zalán a negyedik helyen, Egri Ádám a kilencedik, Patkó Levi pedig a tizennegyedik helyen végeztek.

A díjakat Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere adta át.

A Törpikék két csapattal is pástra léptek.

A serdülő lány korcsoportban az egyesületből Tóth Eszter indult, aki magabiztosan állt helyt a körben és a táblán egyaránt, és a dobogó legfelső fokáig meg sem állt.
Serdülő fiúk közül Vásárhelyi Patrik a körben kettő asszót vesztett. A táblán az Tom-Ferr vívójától kapott ki 9:15-re.
Serdülő csapatban Tóth Eszter Börcsök Lélával, Hegyi Dorkával, Tímár Júliával állt pástra, és a negyedik helyet szerezték meg.

Ismét indították az FFA versenyszámukat. A legidősebb felnőtt, a legfiatalabb induló pedig Törpi korosztályos volt a mezőnyben. Az AvEnGarde színeiben a legjobb eredményt Egri Fanny érte el, a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 
Az aranyérmet a két Avengarde-os fiúból Patrikból és Áronból a honvédos Molnár Lehellel kiegészülve nyerte csapatunk. 

A GP első fordulójára a fiatal vívók nagy örömére egy meglepetés vendég is érkezett. Koch Máté a júliusi milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében. Ezúttal pedig ellátogatott a Zsivótzky Gyula Sportcsarnokba Börcsök Imre invitálására, és személyesen adta át a díjakat a serdülő lányoknak, az elsőtől harmadik helyezettig. A fiúkat és a gyermek csapatot szintén a világbajnok díjazta. Ezután nagy izgalommal, de igazán bátran kérdéseiket is feltették a Vasas vívójának. Ahogyan az egyesület oldalán is olvasható:

Azt hiszem sikerült örömet okozni mindenkinek ezzel. Hiszem, hogy a gyerekek és talán a szülők is kaptak ettől az estétől valamit. Valamit, ami talán egy életre szól, valamit, ami majd, ha évek múlva eszükbe jut, hasznukra válik, valamit ami egyszerre öröm, motiváció és örök emlék marad! Köszönjük Máté!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában