Reformáció

2023.10.31. 19:18

Istentiszteleten emlékeztek meg a reformáció napjáról Esztergomban

Október 31. a reformáció napja, amikor arra emlékezünk, hogy Luther Márton 1517-ben e napon tette közzé 95 pontból álló, az evangéliumi tanításhoz visszairányító tételsorát. Az ünnepet az esztergomi lutheránus, azaz evangélikus templomban is megtartották.

Pöltl Zoltán

Esztergomban is tartottak istentiszteletet

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A reformáció emléknapján megtartott evangélikus istentiszteleten Klimentné Ferenczy Andrea lelkész a Korinthusbeliekhez írt második levél 4. fejezete alapján hirdette Isten igéjét. A prédikációban felidézte azt a jelenetet, melyben az ifjú Luther egy veszedelmes vihar közepette ígéretet tett Istennek, hogy ha megmenti életét, szerzetesnek áll. 

A lelkész rámutatott, hogy életünk, illetve a nagyvilág viharaiban fontos, hogy mindig Krisztushoz meneküljünk, hogy legyen reményünk, hogy legyen életünknek folytatása. A prédikátor arról is szólt, hogy a keresztyén ember egyik fő feladata a sötét világban meggyújtani a fényt, azaz bizonyságot tenni Isten jóságáról, áldásáról, szabadításáról, a Krisztusban való biztos támaszról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában