Jegyzet

2023.10.24. 21:00

Hosszú, rövid

Fejlődünk. Az elmúlt évben öt volt belőle, ezt az esztendőt hattal cifrázzuk, jövőre már meg sem állunk hétig. Nem érdemes hosszasan gondolkodni a megfejtésen, az úgynevezett hosszú hétvégékről van szó. Decemberben még téma lesz karácsony idején egy négynapos szombattól keddig, aztán zárásként, a következő esztendő nyitányával kombinálva egy háromnapos.

Fenyvesi Károly

A tegnapi, október 23-ai nemzeti ünnep után is egy hosszú hétvége van mögöttünk. Előttünk meg egy megszokottnál rövidebb munkás hét. Persze ez nem mindenkire igaz. Sokan dolgoznak olyan munkakörben, amelyre csak áttételesen hathatnak a többnyire kellő időben megjelenő hírek a napok alakulásáról. Viszont előrelátóan tervezhetnek például a szállodások, a vendéglátósok és az egyre több élménnyel színesített fürdőket üzemeltetők is. Családi egyeztetést, döntést követően, a szolgáltatásokat igénybe vevők is tudnak tervezni egy-egy meghosszabbodott hétvégére. Nyilvánvalóan magánügyről van szó.

A hosszú hétvégék alkalmanként közösségi eseményekhez is kapcsolódnak. Például a tegnapi nemzeti ünnepünkhöz. Az előkészületek után, legtöbb vármegyei településünkön tartottak ehhez kötődő megemlékezést. Például pénteken Almásfüzitőn, Bábolnán, Kesztölcön, Piliscséven, hétfőn Ácson, Mocsán, Súron, Tarjánban.

A legjobbnak ítélt helyi időpont kiválasztása kicsit sem lehetett egy nagyon egyszerű helyi feladat. Mert egyáltalán nem magánügy volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában