Valentinianus

2023.10.24. 08:00

Futva eredtek a római császár nyomába a komáromiak Szőnyi Ferenc versenyén

Ismét nagy sikert aratott a Valentinianus nyomában futóverseny, amelyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg a Molajban.

Kemma.hu

Több távra nevezhettek a futók a komáromi versenyen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Szőnyi Ferenc ultrafutó, szervező elmondta, a versenyt a Komárom-Európa Futóegyesület szervezte és több távra is nevezhettek a futók. Öt kilométeren első lett Holczhei Dávid és Somogyi Borka, míg az egyórás futáson a férfiaknál György András, a nőknél pedig Szatancsik Brigitta ért elsőként célba. 21,1 kilométeren Csivre Jánis és Heringh Veronika nyakába került aranyérem, 42,2 kilométeren Darvas-Tanács Erik győzedelmeskedett. A 6 órás futáson Benyus Péter, valamint Horváth Csilla lett az első, a 6 órás váltófutáson pedig a Csókarun nyert.

Nagy siket aratott ezúttal is a gyerekfutam, ahol a még a legkisebbek közül is sokan beneveztek, ők némi szülői, nagyszülői segítséggel teljesítették a távot. A kicsik a megmérettetést követően érmet, banánt, almát és csokoládét kaptak a szervezőktől. Szőnyi Ferenc azt is hangsúlyozta, a gyerekfutam célja az, hogy felhívják a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára.A folytatást jövőre is tervezik, hiszen idén is több mint százan neveztek a megmérettetésre, sok a visszatérő futó is a résztvevők között. A komáromiak mellett az ország távolabbi pontjairól, illetve a Felvidékről is rengetegen futócipőt húztak ez alkalomból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában