Rajt, cél, győzelem

2022.10.30. 16:07

Valentinianus római császár nyomában futhattak a Komáromban versenyzők (képek)

Második alkalommal szervezte meg a Komárom-Európa Futó Egyesület (KEFE) Molajban a Valentinianus nyomában futóversenyt, amelynek ötletgazdája Szőnyi Ferenc ultratriatlonista.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A résztvevők több távra is nevezhettek az idei Valentinianus nyomában futóversenyen. A kisebb kihívást keresőknek az egyórás futást ajánlották, a profibbak félmaraton és maraton közül választhattak.

Hatvan-hetven felnőtt vágott neki a különböző távoknak, de nagy népszerűségnek örvendett a gyerekfutam is. A kicsiknek 450 métert kellett megtenniük, a felnőttek rajtja után. Az óvodásoktól a kisiskolásokig sokan vállalkoztak a futásra, amely után mindenki érmet és csokoládét kapott a szervezőktől. A dobogó legfelső fokára pedig mindannyian felállhattak.

Idén sem maradt el a faültetés: három fát helyeztek a földbe Valentinianus császár emlékére, és a környezettudatosság jegyében. Szőnyi Ferenc, az ötletgazda lapunknak arról is beszélt, hogyan jutott eszébe a futóversenyt álmodni erre a helyszínre.

– A futó mindig keresi az ideális helyszínt, terepet. Én gyakran edzettem Molajban az aktív időszakomban. Itt nagyon baráti a környezet: lakóövezet, de fákkal teli, széltől, naptól védett hely. A lakóközösség is nagyon lelkes, már tavaly is rengeteg biztatást kaptunk, most is itt vannak közöttünk – fogalmazott a komáromi vasember.

Az eseményre Bonyhádról, Ercsiből és a Felvidékről is többen érkeztek. A szervezők azt szeretnék, ha egyre többen futnának itt, hiszen ideális környezet várja a sportolni vágyókat. A verseny nem csak a futásról, de a csapatépítésről is szólt: a résztvevőket bográcsos ebéddel is megvendégelték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában