Jegyzet

2023.10.27. 21:00

Életforma

Rengeteget tesznek a környezetért a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők. A fiatalokból álló csoportosulás az idősebb korosztályt is kezdi „megfertőzni” a hulladékgyűjtési akciókkal. A szemétszedés mellett számtalan szemléletformáló programmal is készülnek, könnyen megtalálva a hangot az iskolásokkal.

Körtvélyfáy Dina

Jó látni, hogy ennyi komáromi diáknak, fiatal felnőttnek fontos a környezetvédelem, akik szabadidejüket nem sajnálva, mások után is összeszedik a szemetet. Milyen kár, hogy még mindig rengeteg ember nem érzi át erőfeszítéseiket. Hány erdei utat, parkot tesznek tönkre emberek az odahordott szeméttel. Mennyi felesleges hulladékot termelünk mindannyian a háztartásunkban. Aztán pedig csodálkozunk, ha szinte belefulladunk a szemétbe. A környezetvédelmet pedig a világ vezetőinek is prioritásként kellene kezelni, nem csak egy apró szeletként, ami huszadrangú a fontossági sorrendben. A környezetvédelemnek nem csupán hobbinak, életformának kellene lennie. Ezt pedig rengetegen nem látják be, és a világunk sem könnyíti meg, hogy változtatni tudjunk a mindennapjainkban.

Amíg a vállalatok miatt a környezetünket a háttérbe szorítjuk, számottevő változást aligha lehet elérni. Persze fontosak az alulról jövő kezdeményezések, hiszen idővel és kitartással változást hozhatnak. Ha szerencsénk lesz, még a Földünknek nem lesz addig túl késő...


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában