Miért nem jár?

2023.10.05. 11:30

A neszmélyi komp kálváriájának legújabb epizódjából: újfent leállt a közlekedés

Újra leállt a kompközlekedés Neszmély és Dunaradvány között. Most nem műszaki hiba az oka.

Kemma.hu

Információink szerint bizonytalan ideig nem műkődik a komp Neszmély és Dunaradvány között. Az utinform.hu tájékoztatása szerint ennek az oka az alacsony vízállás. Úgy tudjuk, hogy a szabályozás szerint a dunaradványi oldalon rövidebb a rámpa, így ha Komáromnál 90 centiméter alá csökken a vízszint, akkor nem tud kikötni a hajó.

A neszmélyi komp már hosszú kálváriát tudhat a háta mögött. Mint arról korábban már beszámoltunk, hetekig nem járt a június végén átadott új komp Neszmély és Dunaradvány között.

Akkor gyors választ kaptunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től, arra a kérdésünkre, hogy - az ígéretekkel ellentétben - miért nem indult be mégsem augusztus 25-én reggel a kompközlekedés Neszmély és Dunaradvány között. A csütörtöki remények ugyanis még arról szóltak, hogy pénteken rajtol a Duna két partja között a járat, visszatér ugyanis a Neszmély nevű komp.

Augusztus 26-án, szombaton reggel azonban vége szakadt a várakozásnak, és újfent megindult a hajós közlekedés a Dunán.

Alig telt el pár nap, és máris jött a következő leállás. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében akkor arról adott tájékoztatást, hogy a Duna magas vízállása miatt augusztus 31-én csütörtökön nem közlekedik a komp Neszmély és Dunaradvány között. Mint írták, a vízállás okozta sodrás és az uszadék, hordalék nehezíti a kikötést, ezért délelőtt 10 órakor leállt a kompközlekedés. 

Ez a probléma egészen szeptember 3-ig fennállt, amikor is arról kaptunk tájékoztatást, hogy ismét elindult a neszmélyi komp az útjára. Az üzemeltetők akkor azt állapították meg, hogy a Duna vízállása újra alkalmas a kompközlekedésre, így szeptember 3-án, reggel 6 óra után újraindulhatott a szolgáltatás.

További részletekről és a neszmélyi komp kálváriájának folytatásáról a továbbiakban is beszámolunk majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában