Levonult az ár

2023.09.03. 11:33

Megint jár a komp Neszmély és Dunaradvány között

Ezúttal a dunai árhullám akadályozta a közlekedést, ám az levonult, így a csütörtöktől szünetelő Neszmély-Dunaradvány kompjárat szeptember 3-án reggel 6 órától újra szolgálatba állt és menetrendszerűen jár is.

Kemma.hu

Levonult az ár, így a komp újra jár

Forrás: Kemma.hu

Szeptember 3-án, vasárnap reggeltől újra jár a komp Neszmély és Dunaradvány között. A szakemberek még augusztus 31-én, csütörtökön döntöttek úgy, hogy a Dunán levonuló árhullám és az azzal járó nagyobb mennyiségű uszadék miatt biztonsági okokból felfüggesztik az ingyenes neszmélyi kompjárat közlekedését.

Az üzemeltetők azonban a vasárnap hajnali felmérésük alapján megállapították, hogy a Duna vízállása újra alkalmas a kompközlekedésre, így reggel 6 óra óta újraindulhatott a szolgáltatás. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy az időjárási, vízállási tényezőket nem minden esetben lehet semlegesíteni, tehát nagyon alacsony vagy extrém magas vízállásnál a későbbiekben is sor kerülhet a kompközlekedés felfüggesztésére, mely nem példanélküli más kompátkelőknél sem.

Ezért indulás előtt a közlekedőknek a komp üzemelésével kapcsolatosan is érdemes tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a www.utinform.hu oldalon vagy a +36-1-336-2400 telefonszámon, illetve a Komárom-Esztergom vármegyei vagy a központi diszpécserszolgálatnál. A hazai kompokról naprakész információ pedig itt érhető el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában