Szezonzáró

2023.10.03. 19:55

A felhőtlen szórakozásé volt a főszerep a kecskédi reptéren

Három éve érkezik a Legendák a levegőben csapata a kecskédi repülőtérre, hogy felhőtlen szórakozást kínáljon a családoknak. Legutóbb szezonzáró sétarepülő hétvégére várták a repülés szerelmeseit, akik több géptípus közül választhattak. A közönségkedvenc most is a Robinson 44 típusú helikopter volt.

Wágner Zsanett

Több városban, például Esztergomban, Szolnokon és Budapesten is véget ér a legendás repülőszezon, de előtte még a kecskédi repülőtéren tartotta idei utolsó rendezvényét a Legendák a levegőben csapata. Vécsei Misi főszervező elmondta, a 12 évvel ezelőtt útjára indult program mindig tartogat meglepetéseket. Hozzátette: tavasszal újra szárnyra kapnak a gépmadarak és igazi különlegességgel, a Magyar Honvédséggel közös rendezvénnyel készülnek a kecskédi repülőtérre - grippenbemutatóval és honvédségi helikopterekkel.

a 12 évvel ezelőtt útjára indult program mindig tartogat meglepetéseket.
A 12 évvel ezelőtt útjára indult program mindig tartogat meglepetéseket
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A hétvégi rendezvényen volt An-2-es, Cessna 172, Diamond 20, Robinson 44 helikopter, Autogyro, de sárkányrepülő is „parkolt” Kecskéden. Voltak kézművesek és katonai hagyományőrzők, a Magyar Honvédség pedig toborzósátorral és katonai akadálypályával készült, ezenkívül volt ugrálóvár és lézerpuskalövészet.

Érdekességnek számított az Autogyro, ami félig helikopternek, félig pedig repülőnek minősített légi jármű. A közönségkedvenc a Robinson 44 típusú helikopter volt, ami nemcsak látványában volt gazdag, hanem utasokban is. A legtöbb jegy itt fogyott el, annak ellenére, hogy hatperces utazás várt az érdeklődőkre.

Mindig sokakat vonzanak a kecskédi reptér rendezvényei
Mindig sokakat vonzanak a kecskédi reptér rendezvényei
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A többi gépmadár tovább, tíz percen át rótta a köröket a levegőben. Ez az idő bőven elég volt megcsodálni madártávlatból a Vértes erdeit, valamint a közeli városok közül Tatabánya és Oroszlány nevezetességeit 14 ezer és 25 ezer forint közötti összegért.

– Régóta emblematikus figuránk Süsü, a sárkány. Aki természetesen nem érkezett üres kézzel, cukorkát osztogatott a gyerekeknek – zárta szavait Vécsei Misi főszervező. 

Mint korábban már megírtuk, a program egyik atyja, Nádas Tamás volt. Gyorsan felívelő repülős karriert futott be: 2009-től kezdve sorra gyűjtötte a címeket, az aranyérmeket a magyar bajnokságról, az Európa-bajnokságról, illetve 2012-ben a dobogó legfelső fokára állhatott a 10. Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokságon. A teljesítményét elismerve a Magyar Repülő Szövetség kétszer is megválasztotta Az Év Műrepülő Pilótájának, legutóbb 2013-ban. Nem sokkal 45. születésnapja előtt, 2014-ben katari légibemutatón, egy műrepülő-bemutató alkalmával veszítette életét.

A gépmadarak rendre róják a köröket a levegőben
A gépmadarak rendre róják a köröket a levegőben
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában