Frakcióülés

2023.09.24. 10:19

Választások, szuverenitás, családtámogatások voltak a Fidesz esztergomi frakcióülésének témái

Jövő évi választások, szuverenitás, családtámogatások – többek között ezekről volt szó szeptember 21-én, csütörtökön az esztergomi Kapcsolatok Házában, a kormánypártok kétnapos frakcióülését követő sajtótájékoztatóján.

Kemma.hu

Simicskó István és Kocsis Máté a sajtótájékoztatón

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2021-ben a Fidesz-KDNP közös kihelyezett frakcióülést tartott Esztergomban, most pedig ismét a Duna parti városban üléseztek a politikusok. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a sajtótájékoztatón a kormánypártok nevében részvétet nyilvánított a szerdai esztergomi robbantásban szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánt.

„Ez az eset mutatja meg, hogy micsoda áldozatos munka az, amit a rendvédelmi dolgozók vállalnak minden nap a magyarok biztonságáért” – jelentette ki Kocsis Máté.

A frakcióvezető beszélt arról, hogy az ülésen megtekintették a svéd közszolgálati televízió által Magyarországról készített filmet. A politikus szerint azon túl, hogy döbbenetes hazugságok hangzanak el benne és hogy az egyik legismertebb baloldali aktivistával, Gulyás Mártonnal készítették el a műsort, a svédek elfelejtették arról tájékoztatni a nézőket, hogy tulajdonképpen a jelenlegi kormánypártok ellenfele szólal meg a videóban.

„Azon túl teljesen értetlenül állunk azelőtt, hogy a svédek hogyan gondolják azt, hogy a magyar parlament és a két frakció lelkesen fogja támogatni ilyen akciók után a svéd NATO-csatlakozást?” – tette fel a kérdést Kocsis Máté, aki hozzátette: magyarázatot várnak arra, amit a filmben terjesztenek hazánkról.

Megtudtuk azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióülésen helyzetértékelést tartott, a fő témája az volt, hogy Európa parlamenti választásra készülünk. Hangsúlyozta, hogy a nemzeti, vagy jobboldali erőkkel közösen kell változást elérni, akik elutasítják a brüsszeli korrupciót, a kettős mércét – amit elsősorban Magyarországgal és Lengyelországgal szemben alkalmaznak – akik háború helyett békét szeretnének, akik a migráció helyett a családok megerősítését szeretnék és akik a genderideológiát elutasítják.

„Amit még személyesen fontosnak tartunk, az a szuverenitásunk megvédése” – jelentette ki Kocsis Máté, aki részletezte, hogy támadás alatt áll hazánk gazdasági, kulturális és politikai szuverenitása és elutasítják a felszámolásra vonatkozó törekvéseket. Megjegyezte, hogy a határvédelmi rendszer felállítása óta egymillió illegális bevándorlót tartóztattak fel, ez igazolja, hogy a határvédelmi intézkedések indokoltságát.

Elutasítjuk amit Brüsszel szeretne. Nemhogy a kerítésünket nem fogjuk lebontani, de még úgynevezett folyosókat sem kívánunk megnyitni az egyre inkább fokozódó illegális migrációs folyamatok orvoslására

– hangsúlyozta.

Kocsis Máté szerint, ha marad a korrupt Brüsszeli elit és nem tudnak talpra állni, megerősödni a tőlünk nyugatabbra lévő nemzeti, jobboldali és európai embereket képviselő politikai erők, akkor ebben nem lesz változás. Márpedig mi változást akarunk, ami azt is jelenti, hogy a háború helyett a béke útjára kell állnia az európai vezetésnek. A háborút nem finanszíroznunk és támogatnunk kell, hanem minden eszközzel véget kell vetnünk neki” – mondta.

A Fidesz frakcióvezetője Pintér Sándor belügyminiszternek a frakcióülésen elhangzott előadása kapcsán megjegyezte: erőszak és durva agresszió van a határon. Ma már ott tartunk, hogy éles lőfegyverekkel jönnek a migránsok.

„Azok, akik szolgálatot teljesítenek a határon, minden áldott nap közvetlen életveszélyben vannak” – jelentette ki, majd úgy fogalmazott: a frakció világossá tette és javasolják is, hogy a kormány kezdeményezzen további határvédelmi intézkedéseket. Sokkal jobban meg kell védenünk a határainkat, mint eddig.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője leszögezte: a családok jelentik a társadalom alapsejtjeit, az ő támogatásuk, segítségük kulcsfontosságú a nemzet jövője szempontjából, különösen egy olyan időszakban, amikor háború, szankciók és infláció van.

A Gyurcsány-kormány időszakában gyakorlatilag minden családtámogatást felszámoltak. Az otthonteremtési támogatást és a gyermekek utáni adókedvezményt is megszüntették. Vannak ilyen figyelmeztető jelek a magyar politika múltjában, mi ezt nem szeretnénk

– mondta.

A politikus felsorolta, hogy az elmúlt több mint egy évtized alatt bevezették a babaváró támogatást, az otthonteremtési támogatást és a gyermekek utáni kedvezményt. Említette, hogy a kormány családtámogatási rendszerének köszönhetően 2010 óta 160 ezerrel több gyermek született meg, úgy, hogy közben a szülőképes hölgyek száma csökkent. Amikor a Fidesz-KDNP hatalomra került 1,23 körül volt a születési ráta, most 1,59-1,60 körül alakul ez a szám.

Az Európai Unión belül a születési arányszám Magyarországon növekedett a legnagyobb mértékben

– tette hozzá.

Simicskó István azt is kijelentette, hogy nem a migrációt látják megoldásként a demográfiai bajok elhárításában, hanem azt, ha a szülők minél több gyermeket vállalnak. Azt várják a kormánytól, hogy bővítsék a CSOK-ot, hogy lehetőség szerint minél szélesebb körben igénybe vehessék a kedvezményeket. A tájékoztató végén a sajtó képviselői kérdezhettek a politikusokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában