Újrahasznosítás

2023.09.08. 17:25

Új munkagépeket szerzett be, ingatlanberuházást is végrehajtott az esztergomi vállalat

Szeptember 8-án, pénteken tartották meg a Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél című, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP_PLUSZ) keretében megvalósult projekt záróeseményét, melyen a vállalat telephelyén elvégzett fejlesztéseket és a beszerzett munkagépeket mutatták be.

Walczer Patrik

Hatékonyan végezhetik az újrahasznosítást

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Czibula Balázs és Czibula Imre, a vállalat ügyvezetői köszöntötték Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Horváth Szeder Gábort, az Esztergomi Járási Hivatal vezetőjét, Berek Eleonórát, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetőjét és a kivitelező DKD Kft. képviseletében Dankó Dénest. A projekt célja, hogy a technológia korszerűsítésével növeljék a nem veszélyesnek minősülő hulladék gyűjtésével, kezelésével, hasznosításával kapcsolatos tevékenység hatékonyságát, versenyképességét.

A telephelyen épült egy 300 négyzetméter alapterületű acélvázas szerkezetű, fedett-nyitott csarnok, ez a kezelőfelület a beszállított törmelék szakszerű előkezelését biztosítja. Beszereztek egy első és másodlagos bontási műveletek elvégzésére alkalmas Mantovanibenne RP10-IT roppantó ollót, a nem veszélyes hulladék rakodása céljából JCB 85Z-2 midi-kotró, illetve Bobcat E27 mini kotrógép típusú, adapterekkel is felszerelt munkagépeket.

Az RM 70 GO! 2.0 röpítő törőgép pedig nagy hatékonysággal töri és aprítja az említett hulladéktípust, a TWD9 típusú 40 tonnás hídmérleg a beérkező hulladék és a keletkező másodlagos nyersanyag pontos mennyiségét tudja meghatározni. A projekt keretében marketing tanácsadást és soft skill képzést is igénybe vettek.

Környezetvédelem

Czibula Balázs és Czibula Imre a rendezvényen elmondták, hogy a projekt keretében napelemes rendszert telepítettek a meglévő irodaépület tetejére, így a gazdasági-termelési folyamatok és az építmények energiaigényeit megújuló energiával fedezhetik. Hangsúlyozták, hogy a környezetvédelem is fontos a cég számára, így a tevékenységeik során keletkező anyagokat a megfelelő szelektálás, aprítás után, a hulladéklerakókba való szállítás helyett újrahasznosítják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában